top of page

Äitienpäiväkakku: Valkosuklaajuustokakku vadelma-valkosuklaakuorrutteella

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

Noin 15 hlö

Juustokakut

6.5.2024

Tämä kakku valmistuu valkosuklaan ansiosta ilman liivatetta ja se onkin erittäin helppo valmistaa. Keksipohjan voit valmistaa normaaleista tai gluteenittomista kaurakekseistä, ruokaöljyn ansiosta pohjasta ei tule liian kova leikattavaksi. Päälle valmistuu tämän kakun kruunu, nimittäin valkosuklaakuorrute pakastekuivatuilla vadelmilla. Kakun teossa on hyvä muistaa antaa kakun jähmettyä ja lisätä kuorrute vasta, kun kakku on kunnolla jähmettynyt. Itse valmistin kakun edellisenä iltana jääkappiin ja kuorrutteen levitin kakun päälle vasta seuraavana aamuna. Kuorrutteen kuuluu myös jähmettyä, joten kakku jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kunnes kuorrute on kova.


Kakusta tuli ihan mieleen jokin jäätelöpuikko, en vain saa päähäni kenellä valmistajalla on ollut valkosuklaakuorrute vadelma- tai kenteis mansikkamuruilla, mahdatko sinä tietää? Vadelmamurut toivat muuten makeaan kakkuun todella paljon raikkautta! Muutenkin kakusta tuli yksinkertaisen kaunis. Vielä vinkkinä, koska kuorrute on kova ja kakku muuten pehmeä, kannattaa kakku leikata veitsen avulla 😉

Äitienpäiväkakku: Valkosuklaajuustokakku vadelma-valkosuklaakuorrutteella

Keksipohja:

200 g            kaurakeksejä

80 g              voi tai margariini

1 rkl                ruokaöljy


Valkosuklaatäyte:

300 g              valkosuklaa

2 dl                 vispikerma

250 g              mascarpone

200 g              vaniljatuorejuusto

2 rkl                 tomusokeri


Vadelma-valkosuklaakuorrute:

200 g            valkosuklaa

2-3 rkl            ruokaöljy

0,5-0,75 dl    pakkaskuivattu vadelma (esim Dr. Oetker)


Koristeluun tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.


  • Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista mascarpone ja tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuustoseoksen sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi ja lisää tomusokeri myös joukkoon. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.

  • Nostele täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.


  • Valmista kuorrute, sulata valkosuklaa mikrossa ja anna hetki jäähtyä. Irroita kakku vuoastaan ja nosta se jäähdytysritilän tai leivinpaperin päälle.

  • Lisää hieman jäähtyneen valkosuklaan joukkoon ruokaöljy sekä vadelmamurut ja sekoita tasaiseksi (mikäli täyte tuntuu paksulta lisää hieman ruokaöljyä).

  • Kaada kuorrute vähitellen kakun päälle ja levitä tasaisesti koko kakun ympärille reunoja myöten. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen jähmettyä. Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella.

  • Koristele kakku esim tuoreilla vadelmilla.
Kommentit
Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page