top of page

Appelsiini-suklaajuustokakku riisimuropohjalla

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

Noin 15 hlö

Juustokakut

14 huhtikuun, 2022

Valmistin tällä viikolla työkavereilleni herkkullisen kakun juhlistamaan menneitä synttäreitä. Tätä reseptiä minun ei aluksi ollut tarkoitus julkaista, mutta sain siitä sen verran viestejä, joten kirjoitan reseptin sittenkin myös tänne! Itseasiassa tämä kakku sopii oikein hyvin myös nyt koittavaan pääsiäiseen.


Kakku on helppo valmistaa ja se valmistuukin todella nopeasti tarjoiltavaksi. Kakku hyytyy kylmässä hetkessä, joten sen voi valmistaa vaikka juhlapäivänä. Kakun pohjana toimii riisimuroista tehty rapea pohja. Pohjaan en laittanut tällä kertaa kermaa, joten se on koostumukseltaan hieman kovempi kuin esimerkiksi aikaisemman geishakakun pohja ( Geisha-juustokakku (saamarinkakut.fi) ). Pohja oli silti hyvää ja helppo leikata. Kakun täyte valmistuu ilman liivatetta suklaan ansiosta ja viekasta makeutta se saa appelsiinimarmeladista. Kakun mausta tulikin mieleen aivan Fazerina-suklaapatukka NAM!


Tämän kakun myötä haluan toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä 🙂

Appelsiini-suklaajuustokakku riisimuropohjalla

Riisimuropohja:

7 dl                riisimurot

140 g              suklaa (tumma)

2 rkl                ruokaöljy


Suklaa-appelsiinitäyte:

250 g              suklaa (tumma)

4 dl                 vispikerma

200 g              vaniljatuorejuusto (esim Valio)

100 g              appelsiinimarmeladi

1 kpl                appelsiini


Koristeluun esim kumkvantteja, suklaata ja keksejä

Työvaiheet

  • Valmista riisimuropohja. Sulata suklaa mikrossa muutamassa erässä välissä sekoitellen. Mittaa murot kulhoon ja kaada sekaan sula suklaa sekä ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada riisimuromassa vuokaan, levitä massa tasaisesti pohjalle sekä hieman korkeammalle reunasta. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan täytettä.


  • Valmista suklaa-appelsiinitäyte. Sulata suklaat mikrossa muutamassa erässä välissä sekoitellen, jätä hetkeksi jäähtymään. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori pieneksi.

  • Lisää suklaan sekaan tuorejuusto, appelsiinimarmeladi sekä appelsiinin kuoriraaste. Vatkaa reippaasti sekaisin. Lisää sekaan vatkattu kerma nuolijalla kääntelemällä ja kevyesti vatketan jos tarve.

  • Nostele täyte kovettuneen riisimuropohjan päälle nuolijalla tasoitellen. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä täysin.

  • Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella ja koristele kakku.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page