
yli 60 min
yli 15 hlö
Muut makeat
03 huhtikuun, 2023
Pääsiäisen kunniaksi tällä viikolla on luvassa paljon herkullisia ideoita pääsiäisen jälkiruokapöytään! Nappaa siis parhaat reseptit talteen!
Aloitetaan super helpolla, mutta ennen kaikkea todella herkullisella Appelsiinikrokantti-kääretortulla! Pakko sanoa, yllätyin itsekin tämän herkullisuudesta! Resepti on muuten myös gluteeniton, mutta huomioithan itse pystytkö käyttämään Appelsiinikrokantti-suklaata.
Kääretortun valmistaminen tulee aloittaa hyvissä ajoin täytteestä, suklaa-kerma sulatetaan ja tämän tulee jäähtyä jääkaappikylmäksi. Voit siis valmistaa tämän jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Itse kääretorttu valmistuu nopeasti uunipellille. Oman peltini koko on noin 43 x 35 cm, joten tästä tulee aika iso torttu, mutta valmiin tortun voi toki puolittaa ja toisen osan pystyy vaikka pakastamaan. Kääretorttu kovettuu kylmässä, joten älä säikähdä ”löysää” täytettä. Koristele kääretorttu jäljelle jääneellä täytteellä sekä värikkäillä suklaamunilla.
Jaktetaan pääsiäisaiheisilla resepteillä tällä viikolla !

Appelsiinikrokantti-kääretorttu
Kääretorttupohja:
4 kpl kananmuna
1,5 dl sokeri
1 dl perunajauho
0,5 dl kaakaojauhe
2 tl leivinjauhe
1 kpl appelsiini
Appelsiinikrokantti-täyte:
400 g Appelsiinikrokantti suklaa
3 dl kuohukerma
200 g vaniljarahka
Koristeeksi värikkäitä suklaamunia.
Työvaiheet
Aloita valmistaminen hyvissä ajoin appelsiinikrokantti-täytteestä: Mittaa kattilaan 3 dl kuohukermaa ja pilko 300 g suklaata joukkoon. Lämmitä sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi (tämän voit valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään odottamaan).
.
Valmista kääretorttupohja: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja leikkaa leivinpaperi uunipellille (noin 43 x 35 cm)
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi vatkamilla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon sekaan. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Pese appelsiini ja raasta kuori taikinaan.
Levitä taikina uunipellille ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia.
Ripottele pöydälle leivinpaperin päälle sokeria. Kumoa kääretorttupohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
.
Valmista appelsiinikrokantti-täyte: Vaahdota jääkaappikylmä suklaa-kermaseos vatkaimilla kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljarahka joukkoon.
Kostuta jäähtynyt kääretorttupohja appelsiinimehulla ja pilko jäljelle jäänyt 100 g Appelsiinikrokantti-suklaa paloiksi.
Levitä täytteestä suurin osa pohjan päälle tasaisesti (loput voit jättää kuorrutteeksi) ja ripottele osa suklaapaloista päälle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen pitkältä sivulta ja nosta kylmään hetkeksi.
Leikkaa kääretorttu kahteen osaan, mikäli haluat ja koristele jäljelle jääneellä täytteellä rennosti. Viimeistele suklaapaloilla sekä suklaamunilla.