
Alle 60 min
noin 20 hlö
Kakut
02 heinäkuun, 2022
Kesän paras kakku tulee tässä, nimittäin astetta överimpi Manoffee-kakku! Tein tämän kakun viime vuonna ensimmäisen kerran, mutta en tätä silloin kirjoittanut tänne blogiin. Nyt tein kakun uudestaan ja teinkin siitä hieman överimmän!
Kakku on varmasti yksi helpoimmista ja nopeimmista kakuista valmistaa. Pohjana toimii keksimuruista tehty pohja, mikä kovetetaan kylmässä ennen täyttämistä. Täytteeksi kakkuun tulee Nutellaa, kinuskia eli kondensoitua karamelisoitua maitoa, pähkinöitä ja herkullisia mansikoita sekä kuohkeaa kuohukermaa. Kakku on valmis hetkessä, joten sen voi valmistaa yllätysvierallekin.
Hyvää viikonloppua 🙂

Astetta överimpi Manoffee-kakku
Pohja:
300 g diggestive-keksit
130 g voi tai margariini
2 rkl ruokaöljy
Täyte
6 dl kuohukerma
0,5 dl tomusokeri
1/2 tölkki kondensoitu karamelisoitu maito
noin 0,5 dl Nutellaa
reilusti tuoreita mansikoita
kourallinen suolapähkinöitä tai salted caramel pähkinöitä
Työvaiheet
Valmista pohja ensin. Pingoita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja leikkaa reunalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon yhdessä ruokaöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos vuokaan. Painele pohjalle sekä reunalle muutaman sentin korkeudelle. Nosta pohja kylmään odottamaan täytettä.
Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tomusokeri joukkoon. Pilko mansikat paloiksi.
Levitä lusikalla Nutellaa jähmettyneelle keksipohjalle, pohjalle sekä reunoille. Lusikoi noin puoli purkkia kondensoitua karamelisoitua maitoa keksipohjalle Nutella kerroksen päälle tasaisesti.
Ripottele päälle suolapähkinöitä ja kaada päälle myös runsaasti pilkottuja mansikoita. Nostele kuohkea kerma päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää kerman päälle vielä mansikoita sekä suolapähkinöitä. Siirrä kakku ennen tarjoilua kakkulautaselle.