top of page

Britakakku mansikkavaahdolla

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

Yli 20 hlö

Kakut

23 kesäkuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa

.

Kesällä valmistuu ja tietenkin nyt keskikesän juhlan eli juhannuksen kunniaksi valmistuu perinteinen ja ehdottamasti herkullinen Britakakku mansikkavaahdolla.


Kakussa täytettä on runsaasti, se on nimittäin niin hyvää! Täyte eli mansikkavaahto saa värinsä sekä kesäisen makunsa Pakkasmarjan mansikka Marja pureesta, missä mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Lisäksi pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, kuitua ja se on hyvä folaatin lähde. Kakusta riittää useammalle syöjälle, sillä se valmistetaan uunipellille.


Herkullista juhannusta kaikille!

Britakakku mansikkavaahdolla

Pohja:

3 kpl                 kananmunan keltuainen

150 g                huoneenlämpöinen margariini

1,5 dl                 maito

1,5 dl                 sokeri

1 tl                     vaniljasokeri

2 dl                   vehnäjauho

2 tl                    leivinjauhe


Marenki:

3 kpl                  kananmunan valkuainen

1,5 dl                 sokeri


Mansikkavaahto:

300 g             Pakkasmarjan Marja puree mansikka

6 dl                kuohukerma

200 g             maustamaton tuorejuusto

0,5 dl             tomusokeri


Koristeeksi tuoreita mansikoita

Työvaiheet

  • Valmista pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, leikkaa leivinpaperi uunipellille ja voitele se margariinilla. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

  • Vaahdota huoneenlämpöinen margariina ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikana pellille ja valmista marenki.

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimilla. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, vatkaa kunnes marenkivaahto on kiiltävä ja jäykkä. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle kevyesti.

  • Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttöä.


  • Valmista Mansikkavaahto. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Sekoita Marja pureet, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja vatkaa tasaiseksi.


  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahteen osaan. Aseta toinen kakkulautaselle ja levitä pohjan päälle mansikkavaahtoa tasaisesti. Leikkaa tuoreita mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen pohjaosa päälle ja levitä loput mansikkavaahdosta päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page