+ 2 h
20 hlö
Kakut
05 helmikuun, 2021
Suklaata, suklaata suklaata, mitä muuta hyvä kakku tarvitseekaan? No lisää suklaata!
Tässä kakussa ei suklaasta säästellä, sillä tämä kakku sisältää yhteensä melkein kilon verran suklaata, tummaa suklaata sekä valkoista suklaata. Tästä kakusta löytyy täyteläisen suklainen kakkupohja mikä sisältää pähkinöitä sattumina. Kakun välissä on valkosuklaamoussea sekä suklaakastiketta/suklaafudgea ja lisäksi tummasuklaa- ja valkosuklaakreemiä, millä kakku on myös kuorrutettu. Kakun juju löytyykin kakun sisältä, kun siitä leikkaa palan huomaa, miten kakku on täytetty 😉 Tämä kakku on niin syntisen hyvää ja suklaista! Mielestäni tämän kakun maku paranee päivä päivältä paremmaksi, joten tätä ei ole kiirettä syödä äkkiä pois tai sen voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan tarjoilua.
Alunperin suunnittelin tämän tajunnanräjäyttävän suklaakakun Koko Suomi leipoo kilpailuun kahdeksanteen jaksoon. Suunnitteluvaiheessa kyseisen jakson taidonnäytetehtävään piti suunnitella kahden suklaan kakku, minkä tuli sisältää jotain paistettua, suussa sulavan pehmeää, rapeaa sekä jotain suklaista koristelua. Aikaa tehtävän suorittamiseen olisi ollut 2 tuntia. Kilpailussahan tätä kakkua en tosiaan ikinä päässyt leipomaan, koska kyseinen jakso oli yllätyksiä täynnä. Käy lukemassa lisää kyseisestä jaksosta täältä: Koko Suomi leipoo jakso 8: Seuraa johtajaa (saamarinkakut.fi). Mikäli teltassa olisin kyseisen kakun leiponut, uskon että se olisi näyttänyt hyvin erilaiselta. Tätä kuvissa näkyvää kakkua en nimittäin valmistanut kahdessa tunnissa 😀 Mutta kakku on reseptiltään tismalleen se, mitä kilpailuun suunnittelin.
Nappaa tästä siis herkullisen suklaakakun resepti vaikka ystävänpäivän kakuksi!
Chocodelicious – Kahden suklaan kakku
Suklaa-pähkinäpohja:
100 g tumma suklaa, sulatettu
3 dl keitetty kahvi
1 dl kookosöljy
2 kpl kananmuna
6 dl vehnäjauhot
4 dl sokeri
3 dl kaakaojauho
2 tl sooda
2 tl suola
1 dl hasselpähkinärouhe
60 g saksanpähkinät
vuokaspray
Suklaakastike / Suklaafudge: (kakun sisälle)
70 g tumma suklaa
1 ¼ rkl voi
1 dl fariinisokeri
1 ¼ dl kuohukerma
Suklaakreemi: (kakun sisälle ja kuorrutteeksi)
400 g tumma suklaa
350 g huoneenlämpöinen voi
2 dl tomusokeri
200 g mascarpone
Valkosuklaakreemi: (kakun sisälle ja kourrutteeksi)
200 g valkosuklaa
175 g huoneenlämpöinen voi
2 dl tomusokeri
150 g mascarpone
1tl vaniljasokeri
Valkosuklaamousse: (kakun sisälle)
100 g valkosuklaa
2 dl kuohukerma
100 g tuorejuusto
1 kpl liivatelehti
1 tl vettä
Kakun täyttäminen
noin 2 dl maito
3 rkl vaniljasokeri
Työvaiheet
Suklaa-pähkinäpohja:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata suklaa kulhossa, keitä kahvi.
Lisää suklaan sekaan kaikki nesteet ja muna, sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Pilko leikkuulaudalla saksanpähkinät paloiksi.
Sekoita kaikki kuiva-aineet isommassa kulhossa sekaisin.
Kaada suklaa seos jauhojen joukkoon koko ajan vatkaimella sekoittaen.
Leikkaa kahden 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperit (suihkauta vuokaspray reunoille).
Jaa täyte vuokiin.
Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 30 min.
Kokeile tikulla tarttuuko taikinaa tikkuun, jos ei, ota pois uunista ja anna hetki jäähtyä vuoissa.
Kumoa kakut jäähdytysritilälle, leikkaa jäähtyneet pohjat puoliksi.
Suklaakastike / Suklaafudge: (kakun sisälle)
Laita kaikki aineet kattilaan.
Keitä noin 5-8 min kunnes seos sakenee.
Kaada kastike kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoittele aina välillä.
Suklaakreemi: (kakun sisälle ja kuorrutteeksi)
Sulata suklaa.
Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi noin 5min.
Lisää voi-tomusokeriseokseen jäähtynyt suklaasula ja mascarpone, sekoita vatkaimella tasaiseksi pari minuuttia.
Laita täyte pursotinpussiin.
Valkosuklaakreemi: (kakun sisälle ja kourrutteeksi)
Sulata suklaa, vaahdota voi ja vaniljasokeri.
Lisää voiseoksen sekaan jäähtynyt valkosuklaa ja 1 dl tomusokeri, sekoita.
Lisää mascarpone ja loput tomusokeri, sekoita.
Laita täyte pursotinpussiin.
Valkosuklaamousse: (kakun sisälle)
Sulata valkosuklaa mikrossa.
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kuohukerma vatkaimella.
Lisää valkosuklaan sekaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Lämmitä vesi mikrossa mukissa ja liota liivatelehti siihen.
Kaada liivateneste valkosuklaan sekaan koko ajan vatkaten.
Kaada valkosuklaaseos kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi
Kaavi täyte pursotinpussiin.
Kakun täyttäminen
Aseta yksi (alin) pohja tarjoilulautaselle.
Kostuta pohja maidolla + vaniljasokerilla.
Pursota aluksi tummasuklaakreemillä kerran pohjan ympäri ulkoreuna.
Pursota seuraavaksi valkosuklaamousse suklaakreemin sisäpuolelle ympäri.
..ja tämän sisäpuolelle jälleen tummasuklaakreemi ja taas valkosuklaamousse vuorotellen. Pursoita vielä kerran sulkaakreemi ja viimeisenä valkosuklaamousse. Nyt sinulla on pohjan päällä vuorotellen suklaakreemi ja valkosuklaamousse ympyröitä ja pohja on täytetty kokonaan. Nosta seuraava pohjalevy päälle ja kostuta se.
Toista toinen kerrosväli samalla tavalla ja nosta pohjalevy päälle ja kostuta se.
Kolmanteen eli viimeiseen väliin pursota valkosuklaakreemiä pohjan päälle ja levitä se palettiveitsellä tasaiseksi.
Pursota ulkoreunalle valkosuklaakreemistä ympyrä reunaksi.
Kaada keskelle suklaakastike/suklaafudge. Nosta kansi päälle, kostuta kansi.
Vie kakku hetkeksi kylmään (kakku jähmettyy ja se on helpompi kuorruttaa)
Kuorruta kakku tummasuklaakreemillä ja valkosuklaakreemillä kokonaan, tasoita pinta palettiveitsellä.
Halutessasi pursoita kreemeistä koristeita kakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.