top of page

Daim-sitruunajuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Juustokakut

09 toukokuun, 2023

Äitienpäivää vietetään tämän viikon sunnuntaina, joten äitien kunniaksi on kakkureseptien vuoro! Aloitetaan täydellisen raikkaalla Daim-sitruunajuustokakulla.


Kakku valmistuu nopeasti, mutta se vaatii hyytymiseen aikaa, joten kannattaa valmistaa kakku esimerkiksi edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Pohja valmistuu kekseistä ja pohjan päälle levitetään ohut kerros raikasta lemoncurd-tahnaa. Daim-sitruunatäytteeseen tulee sitruunamehua runsaasti, joten kakku hyydytetään liivatteella. Daim-patukat kannattaa rouhia erikokoisiksi paloiksi, koska isot palat rouskuvat kivasti kakkua syödessä. Ei kannata säikähtää, sillä Daim-palat saattavat ”itkeä” kakun päälle kun kakku on hyytynyt, nesteen voit imeä talouspaperilla kakun pinnalta pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja säilytä se jääkaapissa. 


Loppuviikosta luvassa myös ihanan herkullinen vadelmakakku äideille!

Daim-sitruunajuustokakku

Keksipohja:

175 g        diggestive-keksit

75 g          voi tai margariini

 

Daim-sitruunatäyte:

5 kpl         liivatelehti

4 dl           vispikerma

0,5 dl        tomusokeri

250 g        mascarpone

1-2 kpl      sitruuna

3 kpl         Daim-patukka (á 56g)

Lemon curd-tahnaa (esim Mackays Sitruunatahna)

Päälle koristeeksi sitruunaa, Daim-patukka yms.

Työvaiheet

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja heiman reunoille, nosta kylmään odottamaan.

  • Valmista Daim-sitruunatäyte, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja pilko Daim-patukat rouheeksi.

  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Notkista mascaspone vatkaimilla ja sekoita sokeri joukkoon. Pese sitruuna ja raasta sen kuori mascarponen sekaan.

  • Purista 0,75 dl sitruunamehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne sitruunamehuun, anna hetken jäähtyä. Lusikoi odotellessa keksipohjan päälle ohut kerros lemoncurd-tahnaa tasaisesti.

  • Kaada liivateneste ohuena nauhana mascarponen sekaan kokoajan vatkaten. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla ja lisää lopuksi Daim rouheet ja kääntele tasaiseksi.

  • Kaada täyte keksipohjan sekä lemoncurdin päälle. Kopauta vuokaa muutaman kerran, jotta täyte asettuu.

  • Nosta kakku jääkaappiin, kunnes jähmettynyty (esim yön yli).

  • Irroita kakku vuoasta ja koristele sitruunoilla sekä Daim-rouheilla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page