top of page

Feta-pinaattipiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 10 hlö

Suolaiset leivonnaiset

Pitkästä aikaa suolaista reseptiä! Näitä onkin toivottu, joten pimenevien syysiltojen kunniaksi  suolainen feta-pinaattipiirakka, olkaa hyvät!


Tämä piirakka valmistuu joko perinteiseen piirakkavuokaan tai piirakka-irtopohjavuokaan. Itse tein irtopohjalliseen vuokaan, joten sen sai vuoasta siirrettyä nätisti tarjoilulautaselle. Piiraan pohja on murumainen taikinaseos, mikä taputellaan vuoan reunoille, jotta täyte pysyy kasassa. Täytteeseen tulee herkullista fetaa ja tuoretta pinaattia. Täyte vaikuttaa suurelta, mutta tuore pinaatti painautuu uunissa kasaan, joten ei kannata säikähtää suurta täytemäärää.


Piirakan kannattaa antaa hetki vetäytyä paiston jälkeen, mutta se kannattaa nauttia lämpöisenä. Sen voi toki valmistaa vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, mutta suosittelen sen lämmittämistä ennen tarjoilua. Toki sen voi nauttia myös kylmänä, mutta mielestäni se oli paljon parempaa hieman lämmitettynä 😉

Feta-pinaattipiirakka

Pohja:


120 g            huoneenlämpöinen voi

4,5 dl            vehnäjauhot

1 tll              suola

1/2 dl          vettä


Feta-pinaattitäyte:


200 g            fetajuusto

1 kpl             sipuli

130 g            tuore pinaatti

4 kpl             kananmuna

1 dl               maito

120 g            smetana

1 dl               tuore tilli

kourallinen   saksanpähkinöitä



Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.

  • Yhdistä pohjan voi, jauhot ja suola kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja ja sekoita tasaiseksi kauhalla tai kädellä. Taputtele taikina piirakka vuokaa pohjalle ja reunoille noin 2-3 cm korkeuteen. Mikäli taikina tarttuu sormiin kasta sormia vesilasissa.

  • Pese pinaatti, kuori ja pilko sipuli ja leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Levitä täytteet vuoretellen taikinapohjalle.

  • Riko munat kulhoon ja vatkaa vispilällä niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon smetana sekä maito ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa tilli hienoksi, lisää joukkoon ja sekoita. Kaada nesteseos ohuena nauhana feta-pinaattiseoksen päälle tasaisesti. Pilko saksanpähkinöitä lopuksi päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

  • Anna hetki jäähtyä, nauti lämpöisenä. (Mikäli käytät irtopohjapiirakkavuokaa poista vuoasta varovaisesti, mielellään hyvin jäähtyneenä.)






Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page