top of page

Geisha-juustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

Alle 60 min

Yli 15 hlö

Juustokakut

Tässä se on! Nimittäin helppo, nopea ja suussasulavan suklainen juustokakku ilman liivatetta!


Viikonloppuna sain vieraakseni ihanat Koko Suomi leipoo kanssakilpailijat Zannin, Linnean sekä Nikon, ja tietenkin minun piti heille jotain valmistaa. Aikataulut muuttuivat lennosta, joten alunperin ajateltu omenapiirakka vaihtui lennosta tähän Geisha-juustokakkuun, mikä oli tarkoitus valmistaa vasta myöhemmin. No tämä kakkuhan osoittautui varsin nopeaksi ja niin taivaallisen hyväksi! Valmistukseen minulla kului aikaa vain noin 45 minuuttia ja tunnissa sain koristeltua kakun sekä otettua myös kuvat, ehkä nopein kakku ikinä!


Visio tähän kakkuun lähti Geisha Crunchy suklaapatukasta, mikä sisältää riisimuroja sekä tahmeaa nougattäytettä. Näiden innoittamana itse kakku sisältääkin riisimuroista valmistetun pohjan, kinuskisydämen sekä Geisha-suklaalevyistä valmistetun täytteen. Kakku valmistuu ilman liivatetta juuri suklaan ansiosta. Geisha-suklaa on yksi lempi suklaista ja nyt on myös tämä kakku! Niin herkullista!!


Kakku on helppoa valmistaa ja se hyytyy erittäin nopeasti, jos käytät sitä pakastimessa. Mikäli kakunteolla ei ole kiire, voit valmistaa sen vaikka edellispäivänä jääkaappiin odottamaan. Koristele kakku vasta kun se on hyytynyt. Kakun voit koristella haluamallasi tavalla, itse koristelin sen suklaarouheella sekä kaapista löytyneilla vaaleanpunaisilla marengeilla sekä oman pihan kukilla.


Suussasulavia leivontahetkiä!


Geisha-juustokakku

Suklaa-muropohja:

120 g              maitosuklaa

1/2 dl             kuohukerma

6 dl                riisimurot

 

Geisha-täyte + kinuski:

3 kpl              Geisha-suklaalevy (121 g levy)

3,5 dl             kuohukerma

200 g            maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

0,5 dl             tomusokeri

1 tölkki          karamelisoitu kondensoitu maito

 

Työvaiheet

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.

  • Mittaa muropohjan suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaa kulhoon murojen päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Levitä seos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm, vie hetkeksi  pakkaseen (tai jääkaappiin) odottamaan.


  • Valmista Geisha-täyte. Sulata suklaalevyt mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

  • Lusikoi muro-pohjan päälle ensin karamelisoitu kondensoitu maito ja levitä tämän päälle Geisha-täyte nuolijalla kevyesti.

  • Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta pakasteeseen (tai jääkaappiin) jähmettymään.

  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page