Yli 3 tuntia
20-24 kpl
Pullat
24 tammikuun, 2021
Kuka rakastaa laskiaispullia? Minä ainakin! Itse tykkään syödä pullat hillon kanssa, mutta kyllä minulle mantelimassaakin sisältävät laskiaispullat maistuvat. Tänä vuonna laskiaissunnuntai osuu ystävänpäivälle eli 14.2 ja laskiaistiistaita vietetään 16.2, minne itsellä on tarkoitus leipoa nämä perinteiset laskiaispullat. Koska tähän on tosiaan vielä hetki aikaa, niin halusin odotellessa leipoa hieman erilaisia laskiaispullia, nimitääin Geisha-laskiaispullia!
Geisha-suklaa on ehdottomasti yksi oma lempisuklaa, joten mikäs sen herkullisempi pullatäyte olisikaan kuin Geisha-vaahto. Hieman minua epäilytti, kuinka Geisha mahtaa käyttäytyy vatkatessa, koska Geishahan sisältää sattumia pähkinöistä. Epäilykset osottautuivat turhiksi, koska kerma-Geisha-seos vatkaantui oikein hyvin ja siitä tuli täydellinen kuohkea vaahto. Itse pullista tuli herkullisen pehmeitä, kun vain malttoi olla lisäämättä jauhoja liikaa. Pullataikina jää hieman ”löysäksi”, mutta irtoaa kummiskin hyvin sormista.
Suklaisen täytteen vastapainoksi, täytettyjen pullien sisälle laitetut vadelmat tuovat raikkaan ehkä jopa kirpeän maun näille laskiaispullille. Pullien päälle ripotellut hasselpähkinärouheet rikkovat myös perinteet normaalista raesokerista tai mantelilastuista, ovathan nämä Geisha-laskiaispullia 😉 Nappaa tästä siis ohje ei niin perinteisiin laskiaispulliin!
Geisha-laskiaispullat
Geisha-vaahto:
2 kpl Geisha-suklaalevy (yhteensä noin 240g)
4 dl kuohukerma
Pullataikina:
50 g tuorehiiva
5 dl maito
8 g (reilu rkl) kardemumma
1,5 dl sokeri
1 kpl kananmuna
1,5 tl suola
14,5 dl vehnäjauhot
150 g voi
Päälle:
2 kpl kananmunia voiteluun
80 g hasselpähkinärouhe
tomusokeri
Täytteeksi:
200 g Suomalaisia vadelmia (pakasteet sulana)
Geisha-vaahto
Työvaiheet
Aloita Geisha-vaahdon valmistus jo edellisenä päivänä.
Pilko suklaalevyt valmiiksi.
Kiehauta kerma kattilassa ja lisää suklaat joukkoon.
Sekoittele kunnes suklaat ovat täysin sulaneet.
Kaada seos esim kannelliseen kulhoon ja anna hetki jäähtyä pöydällä.
Nosta kulho yöksi jääkaappiin ja jatka leipomista vasta seuraavana päivänä.
….
Valmista pullataikina.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa ja murenna hiiva sekaan.
Sekoita kunnes hiiva on liuennut kokonaan.
Lisää kardemumma, sokeri sekä suola, sekoita tasaiseksi.
Lisää muna sekä jauhot.
Sekoita taikina voimakkaasti sekaisin monitoimikoneella.
Jatka taikinan vaivaamista pienellä teholla noin 15 minuuttia.
Sulata voita noin 30 sekunttia mikrossa, tällöin voi on osittain sulaa.
Lisää voi taikinaan ja vaivaa sekaisin. Taikina jää melko löysäksi, älä säikähdä.
Nosta taikina kohoamaan esilämmitettyyn uuniin liinan alle (lämmitä uuni noin 50 asteeseen ja sammuta) noin 45 minuutiksi, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan jauhoitetulle pöydälle.
Pyörittele molemmista osista pötköt ja leikkaa ne 10-12 palaan (10 osaan, mikälki haluat isot pullat).
Pyörittele palat pulliksi pöytää vasten ja nosta pellille.
Anna pullien kohota liinan olla noin 20-30 minuuttia.
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes on saanut kauniin värin. Huom, mikäli teet isoja pullia paisto aika voi olla 12-15 minuuttia.
Anna pullien jäähtyä ja valmista Geisha-täyte.
….
Kääntele jääkaappikylmä kerma-Geisha seos nuolijalla muutaman kerran ympäri.
Vatkaa soes käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja laita vaahto pursoitin pussiin.
Täytä pullat, leikkaa pullista hattu irti.
Pursoita täytette pullan ympäri jättäen keskelle kolon.
Täytä kolo sulatetuilla vadelmilla ja aseta pullan hattu päälle.
Siivilöi tomusokeri pullien päälle ja herkuttele.
HUOM! Mikäli haluat Geisha-vaahtoa runsaasti pullien täytteeksi, kannattaa se tuplata 😉