top of page

Geisha-vadelmajuustokakku ilman liivatetta

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

10.5.2024

Äitienpäivän kunniaksi halusin kehitellä uuden juustokakkureseptin, joten tämä suussasulavan herkullinen Geisha-vadelmajuustokakku on omistettu rakkaille Äideille <3Ihanaakin ihanampi Geisha-vadelmajuustokakku on yhdistelmä makeaa suklaata sekä raikasta vadelmaa. Kakku valmistuu helposti ilman liivatetta, mutta se kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään.


Kakun pohjaksi käytetään täytekeksejä, kuten Dominoita murskattuna. Herkullinen Geisha-täyte valmistuu tietenkin makeaksi Geisha-suklaan ansiosta. Tämän sekaan sekoitetaan tuorejuusto sekä vispattu kerma. Tässä vaiheessa kakkua on hyvä hetki pitää kylmässä (vaikka pakkasessa), jotta täyte on varmasti hyvin jähmettynyt ennen seuraavaa täytekerrosta.

Toinen täytekerros valmistetaan joko suomalaisista pakastevadelmista, mitkä on sulatettu tai tuoreista vadelmista. Näiden sekaan lisätään tuorejuusto sekä valkosuklaa, jotta täyte hyytyy ja kakku pysyy kasassa ilman liivatetta. Lopuksi sekaan käännellään vielä kuohkea vispikerma. Valkosuklaa on hyvä sulattaa hieman etukäteen ja antaa hetki jäähtyä, jotta vispikerma ei mene rakeiseksi. Lopuksi kakku koristellaan mieleiseksi tuoreilla vadelmilla, Geisha-kekseillä sekä tuoreilla kukilla.


Herkullista äitienpäivää <3

Geisha-vadelmajuustokakku ilman liivatetta

Keksipohja:

180 g            täytekeksejä

50 g              voi tai margariini


Geisha-täyte:

2 kpl               Geisha-suklaalevy (á 120g)

3 dl                 vispikerma

200 g              maustamaton tuorejuusto

0,5 dl              tomusokeri


Vadelma-valkosuklaatäyte:

100 g            valkosuklaa

1 dl vispikerma

100 g vadelmat (suomalaisia pakastevadelmia sulana tai tuoreita vadelmia)

200 g maustamaton tuorejuusto

0,5 dl tomusokeri


Koristeluun tuoreita vadelmia, Geisha-keksejä, tuoreita kukkia

Työvaiheet

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään odottamaan.


  • Valmista Geisha-täyte. Sulata Geisha-suklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuuston sekaan hieman jäähtynyt sula Geisha-suklaa ja vatkaa tasaiseksi, sekoita tomusokeri myös joukkoon.

  • Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.

  • Nostele täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään.


  • Valmista  vadelma-valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuuston sekaan sulatetut suomalaiset pakastevadelmat tai tuoreat vadelmat sekä tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sula valkosuklaa.

  • Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.

  • Kaada täyte Geisha-täytteen päälle. Kopauttele vuokaa muutaman kerran ja tasoita kakun pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään miellellään seuraavaan päivään.

  • Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella ja koristele kakku esim tuoreilla vadelmilla, Geisha-kekseillä sekä tuoreilla kukilla.

Kommentit

分享您的想法率先撰寫留言。
bottom of page