top of page

Helpot korvapuustit

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20-25 kpl

Pullat

06 lokakuun, 2023

Kenen muun mielestä korvapuustit ovat parasta? Omasta mielestä ne ovat kertakaikkisesti yksi parhaista leivonnaisista!


Halusin tällä kertaa toteuttaa korvapuustit hieman helpommalla tavalla ja lievoin nämä korvapuustit pullavuokiin. Ajattelin jakaa myös teille tämän reseptin helppoihin korvapuusteihin, millä voit unohtaa muotonsa menettävät korvapuustit!


Korvapuustit ovat korvapuusteja kun ne leivotaan oikeaan pullataikinaan, eli tämän myötä oikotietä onneen ei ole.  Minun puusteihin kuuluu myös runsas täyte, joten se levitetään kaulitun taikinalevyn päälle ja taikinalevy rullataan rullaksi. Tästä leikataan noin 2cm kokoisia paloja ja palat nostetaan leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin. Miten helppoa! Lopuksi päälle raesokeria ja pullat uuniin. Nauti korvapuustit heti tai hetken päästä.

Helpot korvapuustit

Pullataikina

2,5 dl           maito

25 g             tuore hiiva

1,5 dl           sokeri

1 rkl             kardemumma

0,5 tl            suola

75 g             voi

noin 7-8 dl  vehnäjauho

 

Täyte:

55 g          voi tai margariini

2 dl           fariinisokeri

2 rkl          kaneli

1 rkl          perunajauho

 

Pinnalle:

1 kpl         kanamuna

raesokeria



Työvaiheet

  • Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

  • Lisää jauhoista noin 6 dl vähitellen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lämmitä voi mikrossa pehmeäksi (ei sulaksi) ja sekoita taikinaan.

  • Lisää jauhoista ensin 1 dl ja tarvittaessa lisää vähitellen toinen desi. Vaivaa taikina kimmoisaksi (yleiskoneella noin 1o-15 minuuttia).  Valmis taikina ei juutu sormiin juuri ollenkaan, mutta taikina on löysää, näin saat pehmeitä pullia!

  • Peittele taikinakulho liinalla tai kannella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi esimerkiksi vesihauteessa (noin 60 min).



  • Valmista täyte odotellessa: Vatkaa täytteen aineet reippaasti sekaisin.

  • Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 60 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.

  • Levitä täyte päälle. Kieritä taikinalevy rullalle pidemmältä sivulta. Nipistä saumakohta umpeen.

  • Leikkaa rullasta noin 2 cm kokoisia suoria paloja.

  • Aseta pullat leikkupinta ylöspäin  pullavuokiin uunipellin päälle, itse käytin aina kahta vuokaa per pulla. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

  • Voitele kohonneet pullat kevyesti munalla ja ripottele päälle raesokeria.

  • Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pullat ovat hieman saaneet väriä.

  • Nauti korvapuusteista!





Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page