top of page

Helpot Salted caramel -täytekeksit

Aerial View of Baking Ingredients

alle 60 min

Noin 20-30 kpl

Muut makeat

27 toukokuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.


Alkukesä siintää jo kovaa vauhtia edessä ja se tarkoittaa monelle myös valmistujaisviikonlopun lähenemistä. Kesän ensimmäisiä juhlia ajatellen, pääsin luomaan jotain todella juhlavaa, ihanan herkullista ja erityisesti helppoa juhlien  makeaa tarjottavaa, nimittäin Salted caramel -täytekeksejä.


Nämä keksi valmistuvat tuossa tuokiossa Kymppi-Maukkaiden valmiin murotaikinan ansiosta. Kympin Murotaikinassa on juuri oikea määrä rasvaa, jolloin sen muotoilu käsin tai kaulattuna on helppoa pehmeän taikinan ansiosta, eikä taikina ei leviä paistaessa. Kaiken lisäksi taikina on kananmunaton, maidoton ja laktoositon, joten siitä voit valmistaa keksit myös vegaanisena. Murotaikina sopii täydellisesti kekseihin, piirakkoihin tai leivospohjiin. Kymppi-Maukkaiden valmistaikinat löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaasta. Lisätietoa murotaikinasta: Kymppi Murotaikina 400 g | Kymppi


Keksien täyte valmistuu kattilassa nopeasti, täytteen vaan kannattaa antaa jäähtyä ennen täyttämistä. Täytekeksit voi täyttää myös hillolla tai curdilla. Täytekeksit voit valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlipäivää, jolloin valmiita täytekeksejä kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Helpot Salted caramel -täytekeksit

Vaaleat keksit:

1 pkt             Kymppi Murotaikina 400 g


Salted caramel -täyte:

1,5 dl              kuohukerma

1 dl                 fariinisokeri

1 rkl                voita

0,5 tl               suola


Koristeeksi:

50 g              tumma suklaa

                      pakastekuivattu vadelma

Työvaiheet

  • Valmista Salted caramel -täyte ensin. Mittaa täytteen aineet kattilaan suola lukuunottamatta. Kuumenna koko ajan sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita suola joukkoon. Anna kinuskin jäähtyä.

  • Sulata Kymppi Murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

  • Kauli murotaikina noin 2-3 mm ohueksi. Käytä lasia tai mittaa noin 4-5 cm halkaisijaltaan ja painele keksejä.  Aseta keksit leivinpaperille uunipellille ja paista noin 7-10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä täysin.

  • Lusikoi jäähtyneen keksin päälle salted caramel -täytettä ja aseta toinen keksi kevyesti päälle.

  • Sulata suklaa mikrossa. Lusikoi sulatettua suklaata ohuena nauhana keksin päälle ja ripottele pinnalle pakastekuivattua vadelmaa. Säilytä keksit jääkaapissa.

Kommentit (1)

Guest
Apr 08

Miten paljon aiemmin keksit pystyy valmistamaan jääkaappiin ilman, että niiden maku kärsii? :)

Tykkää
bottom of page