top of page

Helppo piparkakkutalo

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

8.11.2024

Piparkakkutalon rakentaminen on yksi joulun rakastetuimmista perinteistä – taikinan tuoksu, sormien tahmaisuus ja lopputuloksen ihastelu tekevät siitä erityisen kokemuksen!



Tänä vuonna piparkakkutalon valmistaminen käy helposti Kymppi-Maukkaiden uudella Kymppi Kaulittu Pipari-taikinan avulla. Kymppi kaulittu piparitaikina on nimensä mukaisesti valmiiksi kaulittu, joten palat ovat heti valmiina käytettäväksi. Tasapaksuiset levyt sulavat nopeasti ja kypsyvät uunissa tasaisesti. Pakkaus sisältää kahdeksan valmiiksi kaulittua levyä ja levyjen välissä on leivinpaperit, joten voit käyttää vain tarvittavan määrän levyjä kerralla. Valmiista taikinapaloista piparkakkutalon valmistus käy näppärästi, koska palat ovat isoja ja ne sulaa nopeasti.



Taikina soveltuu tavallisten piparkakkujen leipomiseen sekä erilaisiin piparileivonnaisiin. Taikinan avulla myös lasten kanssa piparien teko on helppoa, koska paloja ei tarvitse kaulita. Kaiken lisäksi taikina on vegaaninen, joten se soveltuu moneen ruokavalioon. Kymppi kaulitun piparitaikinan löydtä hyvin varustetuista ruokakaupoista! Lisätietoa taikinasta löytyy täältä: Kymppi Kaulittu Piparitaikina 8 x 500 g | Kymppi


Olitpa sitten ensimmäistä kertaa taloa rakentamassa tai kokenut piparimestari, löydät alta selkeät ohjeet, joiden avulla onnistut varmasti. Valmistaudu päästämään mielikuvituksesi valloilleen ja tekemään kodistasi entistäkin jouluisempi!


*Resepti toteutettu yhteistyönä Kymppi-Maukkaat kanssa






Helppo piparkakkutalo

Paketti Kymppi kaulittu piparitaikinaa


Pikeeri


1 kpl kananmuna

3 dl tomusokeri

Työvaiheet

  1. Tulosta alta löytyvät piparkakkutalon kaavat A4 kokoiselle paperille, leikkaa ne irti.

  2. Aseta kaavat sulaneen piparkakkutaikinan päälle ja leikkaa terävällä veitsellä piparkakkutalon osat uunipellille.

  3. Paista valmiit palat uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.

  4. Anna palojen jäähtyä täysin. Valmista pikeeri sillä aikaa.

  5. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähitellen kokoajan vatkaten , kunnes pikeeri on kuohkea. Voit lisätä tomusokeria enemmän, mikäli haluat kovempaa pikeeriä.

  6. Koristele piparkakkupalat ja anna pikeerin kovettua.

  7. Kokoa talo. Kuumenna sokeria paistinpannulla ja dippaa yksi reuna kerralla siihen ja yhdistä seinät toisiinsa pala kerrallaan. Nosta viimeiseksi katto päälle.

  8. Viimeistele talo tomusokerilla.



Kommentit

Compartilhe sua opiniãoSeja o primeiro a escrever um comentário.
bottom of page