top of page

Hepun kettukarkki rocky road

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 30 min

yli 20 hlö

Muut makeat

21 joulukuun, 2021

Eilen nähtiin televisiossa viimeinen Koko Suomi leipoo joulun jakso, missä me edelliskausien voittajat pääsimme leipomaan jouluisia herkkuja yhdessä lasten kanssa. Minun mukana oli iloinen ja reipas kummipoikani Heppu.


Jaksossa  ensimmäisessä tehtävässä leivoimme joulupöydän suolaisia ja makeita herkkuja, mitkä olimme itse saaneet suunnitella. Minä leivoin suklaisen täytekakun, suolakinuskilla, karpaloilla sekä valkosuklaakreemillä. Toisessa tehtävässä valmistimme yhdessä lasten kanssa jouluisia karkkeja. Koska Heppu rakastaa kettukarkkeja, me valmistimme kettukarkki rocky roadia. Erittäin helppo ohje tähän löytyy alhaalta.


Meillä oli kuvauksissa hurjan hauskaa ja Heppu oli niin reipas, aivan täydellinen apulainen tai leipuri 😉 Miten mukava oli myös tutustua edelliskausien voittajiin. Niihin leipureihin ketä itse olen ihaillut telkkarista miten taitavia he ovat, varsinkin silloin kun itse en vielä leiponut. Nyt pääsin heidän joukkoon leipomaan! Voisin sanoa että aika mieletöntä!!!


Mikäli et eilen jaksoa vielä nähnyt, löytyy se MTV palvelusta maksutta. Ihanaa joulun odotusta!

Hepun kettukarkki rocky road

300 g            valkosuklaa

2 tl                  piparkakkumauste

1 pussi (220 g) kattukarkkeja

150 g              Sun-Maid rusinoita

2 dl                riisimurot

koristeeksi punaisia nompparelleja

 

Työvaiheet

  • Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita piparkakkumauste sekaan ja jätä odottamaan.

  • Pilko kettukarkit pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi sulatettu valkosuklaa kulhoon ja sekoita. Kaada sulatettu valkosuklaa joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi.

  • Laita leivinpaperi vuokaan (noin 18 cm x 22cm) ja kaada suklaaseos sen päälle. Koristele punaisilla nonparelleilla.

  • Vie vuoka kylmään ja anna massan kovettua kokonaan. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page