Yli 60 min
Noin 15 hlö
Muut makeat
4.12.2024
Tämän vuoden itsenäisyyspäivälle valmistetaan ihanan herkullinen mustikka-pannacottapiiras!
Itsenäisyyspäivän mustikka-pannacottapiiras
Pohja:
200 g Bastogne-keksit
70 g voi tai margariini
Mustikkakerros:
300 g suomalaiset pakastemustikat
3 kpl liivatelehti
1,5 rkl vaniljasokeri
2 rkl vesi tai sulaneiden mustikoiden neste
Pannacottakerros:
3 kpl liivatelehti
3 dl kuohukerma
1 dl sokeri
1,5 rkl vaniljasokeri
200 g turkkilainen jogurtti
Työvaiheet
Nosta mustikat sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin tai sulane ne mikrossa. Valuta ylimääräinen neste pois.
Pingoita noin 24 cm piirakka-irtopohjavuoan väliin leivinpaperi tai valmista piiras suoraan piirakkavuokaan.
Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita mustikkakerroksen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 min.
Soseuta mustikat yhdessä sokerin kanssa. Kiehauta vesi tai mustikoiden neste kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne nesteen sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkasoseen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaada mustikkaseos keksipohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes mustikkakerros on hyytynyt.
Valmista pannacottakerros, kun mustikkaseos on hyytynyt. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja kerma kuumaa.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon.
Mittaa lopuksi turkkilainen jogurtti sekaan ja sekoita tasaiseksi vispilän avulla. Kaada täyte mustikkakerroksen päälle.
Nosta piirakka kylmään jähmettymään, kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt (pakkaessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli).