top of page

Itsenäisyyspäivän mustikka-pannacottapiiras

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

Noin 15 hlö

Muut makeat

4.12.2024

Tämän vuoden itsenäisyyspäivälle valmistetaan ihanan herkullinen mustikka-pannacottapiiras!


Itsenäisyyspäivän mustikka-pannacottapiiras

Pohja:

200 g Bastogne-keksit

70 g voi tai margariini


Mustikkakerros:

300 g suomalaiset pakastemustikat

3 kpl liivatelehti

1,5 rkl vaniljasokeri

2 rkl vesi tai sulaneiden mustikoiden neste


Pannacottakerros:

3 kpl liivatelehti

3 dl kuohukerma

1 dl sokeri

1,5 rkl vaniljasokeri

200 g turkkilainen jogurtti



Työvaiheet

  • Nosta mustikat sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin tai sulane ne mikrossa. Valuta ylimääräinen neste pois.

  • Pingoita noin 24 cm piirakka-irtopohjavuoan väliin leivinpaperi tai valmista piiras suoraan piirakkavuokaan.

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti ja nosta jääkaappiin odottamaan.

  • Laita mustikkakerroksen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 min.

  • Soseuta mustikat yhdessä sokerin kanssa. Kiehauta vesi tai mustikoiden neste kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne nesteen sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkasoseen joukkoon kokoajan sekoittaen.

  • Kaada mustikkaseos keksipohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes mustikkakerros on hyytynyt.

  • Valmista pannacottakerros, kun mustikkaseos on hyytynyt. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

  • Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja kerma kuumaa.

  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon.

  • Mittaa lopuksi turkkilainen jogurtti sekaan ja sekoita tasaiseksi vispilän avulla. Kaada täyte mustikkakerroksen päälle.

  • Nosta piirakka kylmään jähmettymään, kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt (pakkaessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli).


 






Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page