top of page

Itsenäisyyspäivän mustikka-vaniljajuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

04 joulukuun, 2023

Ylihuomenna vietetään Suomen 106-vuotis juhlapäivää ja tämän kunniaksi leivotaan kaunis ja herkullinen mustikka-vaniljajuustokakku!


Tämä ihana kakku on helppo valmistaa ja se valmistuu helposti myös gluteenittomaksi sekä laktoosittomaksi, vaihtamalla vain ainekset tarvittaviin. Kakun mustikkatäyte valmistetaan sulatettuista pakastetuista suomalaisista mustikoista. Kaveriksi mustikkatäyte saa kuohkean vaniljatäytteen. Täytteitä laitetaan vuokaan vuorotellen sekaisin, jolloin sille tulee näyttävä marmoroitu sisus. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se kerkeää hyytymään (pakkasella hyytyy nopeammin, jääkaapissa hitaammin). Koristele hyytyneen kakun pinnalle Suomen lippu tuoreilla marjoilla. 


Hyvää itsenäisyyspäivää <3

Itsenäisyyspäivän mustikka-vaniljajuustokakku

keksipohja:

175 g          Bastogne-keksit

50 g            voi tai margariini

 

mustikkatäyte:

150 g          suomalaiset pakastemustikat sulana

2 rkl            sokeri

2 kpl           liivate

0,5 rkl         vesi

 

vaniljatäyte:

6 kpl           liivate

4 dl             vispikerma

400 g          vaniljatuorejuusto

200 g          vaniljarahka

1 dl              tomusokeri

1 tl               vaniljasokeri

2 rkl             vesi

 

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita karhunvatukoita

Työvaiheet

 • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle.

 • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

 • Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään odottamaan.


 • Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (ainakin noin 5 min).

 • Soseuta sulatetut suomalaiset mustikat esim sauvasekottimella ja sekoita joukkoon sokeri.

 • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet veteen, sekoita huolellisesti lusikalla. Kaada liivateneste ohuena nauhana mustikkasoseen joukkoon.


 • Valmista vaniljatäyte. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

 • Notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla ja vatkaa joukkoon vaniljarahka sekä sokerit sekaan.

 • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet veteen, sekoita huolellisesti lusikalla. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten.

 • Kääntele lopuksi  vispikerma  nuolijan avulla joukkoon.

 • Lusikoi vaniljatäytettä keksipohjan päälle hieman ja kopauttele vuokaa muutaman kerran, jotta täyte asettuu hyvin. Kaada mustikkatäytettä sinne tänne vaniljatäytteen päälle ja lisää jälleen vaniljatäytettä. Toista muutaman kerran ja kopauttele välissä kevyesti vuokaa. Mikäli haluat (kuten minä) kakun pinnasta valkoisen, nostele vaniljatäyte viimeisenä ja tasoita kakun pinta. Mustikkatäytteestä jäi itsellä noin 1/3 käyttämättä.

 • Nosta kakku kylmään jähmettymään, kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt (pakkaessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli).

 • Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele tuoreilla pensasmustikoilla sekä karhunvatukoilla.

Kommentit (1)

Convidado:
30 de mar.

Kyselin aiemmin mustikka - vanilijakääretortun reseptiä mikä on poistettu sivuiltasi. Kommentti ehti olla täällä hyvän aikaa, ja nyt se on näköjään poistettu. Resepti oli loistava, harmi että en saanut mitään vastausta kyselyihin. :( ikävä kokemus jäi.

Tykkää
bottom of page