top of page

Jouluinen pipari-puolukka brownie

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

yli 15 hlö

Peltileivonnaiset

01 joulukuun, 2023

Resepti toteutettu yhteistyössä Brunberg:n kanssa.


Joulukuun ensimmäinen päivä, joten nyt voi jo luvan kanssa fiilistellä joulua kuuntelemalla joululauluja ja leipoa jouluisia herkkuja, eikös vain? Näin joulun kunniaksi päätinkin luoda reseptin ihanan jouluiselle pipari-puolukka brownielle, joten käy nappaamassa helppo ohje alhaalta.


Pipari-puolukka brownie valmistetaan Brunberg:n laktoositonta maitosuklaata ja tummaa suklaata hyödyntäen. Nämä molemmat  suklaat ovat laktoosittomia sekä gluteenittomia, joten browniesta on helppo valmistaa ruokarajoitteisillekin täydellinen herkku! Itse käytän näitä suklaita leivonnassa lähes aina, juurikin tämän takia.


Mehevä brownie valmistuu helposti sekoittamalla ainekset keskenään ilman sen suurempaa työtä. Piparit taikinan joukossa tuovat jouluista makua, kun taas puolukat raikkautta muuten täyteläiseen suklaan makuun. Brownien kuuluu jäädä hieman tahmeaksi, joten älä paista liian kauan uunissa. Jäähtynyt tai jopa jääkaappikylmä brownie on helpoin leikata palaiksi, tässä voit hyödyntää vaikka piparkakkumuotteja 😉


Ihanaa joulunodotusta <3


Jouluinen pipari-puolukka brownie

Ainekset:

100 g         Brunberg laktoositon maitosuklaa

100 g         Brunberg tumma suklaa

200 g        margariini tai voi

3 dl            sokeri

1,5 rkl         vaniljasokeri

0,5 tl          suola

1,75 dl        vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

1 dl             tumma kaakaojauhe

4 kpl           kananmuna

150 g          pipareita

200g          suomalaisia pakaste puolukoita

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa noin 25 x 22 cm vuoka leivinpaperilla.

  • Rouhi Brunberg:in laktoositon maitosuklaa sekä tumma suklaa veitsellä. Mittaa margariini tai voi kattilaan ja sulata se. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaarouhe joukkoon, sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita niiden joukkoon voi-suklaaseos sekä munat yksitellen vatkaamalla.

  • Murenna piparit pieneksi paloiksi ja sekoita 2/3 osaa taikinan joukkoon, sekoita myös puolet jäisistä puolukoista taikinaan.

  • Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja kaada loput puolukat sekä piparipalat päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa paloiksi.

Kommentit

Compartilhe sua opiniãoSeja o primeiro a escrever um comentário.
bottom of page