top of page

Juustopiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Suolaiset leivonnaiset

18 lokakuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.


Pimenevään syksyyn valmistuu helppo ja täyteläinen suolainen juustopiirakka vaikka iltapalaksi.

Tämän erittäin helpon juustopiirakan pohja valmistuu Kymppi-Maukkaiden Saaristolaispiirakkataikinasta. Piirakkataikinassa on hyödynnetty siirappia, mikä tuo taikinaan saaristolaisleivistäkin tuttua makeutta vahvistaen sen täyteläistä makua. Piirakkataikina on viljaisa ja kuitupitoinen, joten peruspiirakkataikinaan verrattuna tämä taikina on maultaan hieman vahvempi ja se sopiikin täydellisesti tällaisen juustopiirakan pohjaksi.


Juustopiirakka valmistetaan kaulaamalla sulatettu piirakkataikina ohuemmaksi ja painelemalla tämä irtopohjavuoan pohjalle sekä raunoille. Tämän jälkeen pohjaa esipaistetaan hetki uunissa. Juustotäyte valmistuu sillä aikaa, kun täytteen aineet vatkataan sekaisin. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja piirakka paistetaan uunissa kypsäksi. Piirakan voi nauttia lämpöisenä tai kylmänä.


Lisätietoa Saaristolaispiirakkataikinasta: Kymppi SAARISTOLAISpiirakkataikina 400 g | Kymppi

Juustopiirakka

1 pkt           Kymppi Saaristolaispiirakkataikina 400g

200 g          kermaviili

3 kpl           kananmuna

2 dl             kuohukerma

1 tl              suola

0,5 tl    mustapippurirouhe

150g           mozarellajuustoraaste

100 g          fetajuusto


Koristeeksi:

Erivärisiä kirsikkatomaatteja ja fetajuustoa.

Työvaiheet

  • Sulata Kymppi Saaristolaistaikina  pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pingoita irtopohjavuoan reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla.

  • Kauli taikina ohuemmaksi ja painele vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 sentin korkeudelle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

  • Yhdistä kulhoon, munat, kermaviili, kuohukerma sekä maisteet ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita mukaan juustoraaste ja murustele fetajuusto sekaan. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes on saanut hieman väriä.

  • Anna piirakan jäähtyä ja poista vuoasta. Koristele erivärisillä kirsikkatomaateilla ja murustele fetajuustoa päälle.








Kommentit

Partagez vos idéesSoyez le premier à rédiger un commentaire.

© 2024 Saamarinkakut. Designed by Laura Salo / www.3hugs.fi

bottom of page