top of page

Kahden suklaan puolukkakakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

16 joulukuun, 2021

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.


Enää kahdeksan yötä jouluaattoon! Aika menee niin kovin nopeasti ja nyt voikin jo vähitellen aloittaa joulun herkkujen suunnittelun.


Jouluunhan kuuluu (ainakin minun mielestä) herkullinen kakku, mitä syödään sitten yhdessä kahvin tai glögin kanssa. Tämän kakun suunnittelin juurin jouluun, joten kakkuun halusin hyödyntää suklaata monessa muodossa sekä Pakkasmarjan suomalaisia puolukoita. Niin täydellinen yhdistelmä ja juurikin jouluun sopiva!


Kakun pohjana toimii tummasta suklaasta valmistettu täyteläinen puolukkabrownie ja päälle valmistuu liivatteeton valkosuklaa-puolukkatäyte. Muutoin makea kakku saa puolukoista raikkaita sattumia, mitkä pirskahtevat suussa kakkua syödessä. Koska Pakkasmarjan puolukat ovat kotimaisia, ne hyödynnetään kakkuun suoraan pakasteesta, näin saadaan myös kakun väri pidettyä valkoisena, eikä se muutu vaaleanpunaiseksi. Kakun päälle koristeeksi voi valmistaa helppoja huurteisia ”oksia” tuoreesta rosmariinista sekä lisätä päälle vielä sulatettuja puolukoita.


Tästä tuli kyllä hurjan hyvää, voin todellakin suositella!

Kahden suklaan puolukkakakku

Puolukkabrownie-pohja:

100 g              tumma suklaa

100 g              voi

1,5 dl              sokeri

2 kpl                kananmuna

1,5 tl                vaniljasokeri

2 rkl                kaakaojauhe

1 dl                  vehnäjauho

2 dl (100g)      Pakkasmarjan puolukat (suomalainen)

Valkosuklaa-puolukkatäyte:

250 g              valkosuklaa

4 dl                 vispikerma

200 g              maustamaton tuorejuusto

2 dl (100 g)     Pakkasmarjan puolukat (suomalainen)


Huurteiset oksat koristeeksi:

Tuore rosmariini

Kananmuna

Siro hieno sokeri

Pakkasmarjan puolukoita (suomalainen)

Työvaiheet

  • Valmista puolukkabrownie-pohja ensin. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  • Yhdistä tumma suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne sekoitellen, kaada sula seos kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Pingoita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan väliin ja voitele vuoan reunat.

  • Lisää sulatetun suklaan joukkoon sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään  ja yhdistä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon jäiset puolukat ja sekoita.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista uuninkeskitasolla noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Brownien kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, mutta reunoilta kypsäksi. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.


  • Valmista valkosuklaa-puolukkatäyte. Laita brownie-pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sula valkosuklaa joukkoon, sekoita. Kääntele nuolijalla sekaan kuohkea kerma. Lisää lopuksi myös jäiset puolukat ja kääntele nuolijalla täyte tasaiseksi.

  • Kaada jäähtyneen puolukkabrownien päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai vähintään neljäksi tunniksi.


  • Valmista koristeeksi huurteisia oksia. Erottele kananmunasta valkuainen pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla, kaada sokeri omaan kulhoon. Leikkaa rosmariinista oksia, kastele ne valkuaisessa ja kierrittele sokerissa. Nosta lautaselle ja anna kuivua.

  • Anna jäisten puolukoiden sulaa itsestään huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

  • Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautasella, koristele huurteisilla oksilla ja puolukoilla.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page