top of page

Kanttarellipiirakka Saaristolaistaikinapohjalla

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

Noin 20 hlö

Suolaiset leivonnaiset

23.8.2024

Tämä herkullinen ja helposti valmistettava kanttarellipiirakka yhdistää metsien aarteet ja suomalaisen saariston makumaailman. Pohjana käytetty Kymppi Maukkaiden saaristolaistaikina tuo piirakkaan ainutlaatuisen ruisleipämäisen maun ja rakenteen, joka täydentää täydellisesti kanttarellien täyteläistä ja hienostunutta makua.




Piirakka on äärimmäisen helppo valmistaa, sillä valmiiksi tehty saaristolaistaikina säästää aikaa ja vaivaa. Kermainen ja juustoinen täyte kanttarelleineen sulautuu täydellisesti rukiiseen pohjaan, luoden suolaisen herkun, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä piirakka on erinomainen valinta illanistujaisiin tai juhlapöytään, ja se maistuu parhaalta hyvässä seurassa nautittuna!


Kymppi Saaristolaispiirakkataikinan löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista! Lisätietoa tuotteesta löytyy täältä: Kymppi SAARISTOLAISpiirakkataikina 400 g | Kymppi


*Resepti toteutettu yhteistyönä Kymppi-maukkauden kanssa



Kanttarellipiirakka Saaristolaistaikinapohjalla

400 g                   Kymppi Saaristolaispiirakkataikina

200 g                   kanttarellit

1 kpl / 100 g       sipuli

1,5 dl                   ruokakerma

2 dl                      juustoraaste

1 kpl                    kananmuna

0,5 tl                    suola

ripaus                  mustapippuri

                             ruokaöljy paistamiseen

                             tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

  • Sulata Kymppi Saaristolaispiirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.

  • Kauli sulatettu Saaristolaispiirakkataikina pyöreäksi hieman suuremmaksi kuin piirakkavuoka. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele reunat.

  • Puhdista sienet ja paloittele ne pienemmäksi. Leikkaa sipuli paloiksi. Paista sipulit sekä kanttarellit öljyssä pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut.

  • Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna, juustoraaste ja mausteet, lisää lopuksi kanttarelli-sipuliseos ja sekoita.

  • Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

  • Viimeistele jäähtynyt piirakka tuoreella persiljalla. Valmiin piirakan voit nauttia lämpöisenä tai kylmänä.








Kommentit

Compartilhe sua opiniãoSeja o primeiro a escrever um comentário.
bottom of page