
Yli 60 min
Yli 20 hlö
Piirakat
3.6.2025
Tässä piirakassa yhdistyvät kaikki, mitä hyvä kesäleivonnainen tarvitsee: pehmeä pohja, täyteläinen juustokakkukerros ja reilusti kirpeää raparperia. Lopputuloksena on mehevä ja raikas herkku, joka hurmaa niin kahvipöydässä kuin iltapalana.

Pohjataikina syntyy nopeasti, eikä juustokakkutäytteeseen tarvita mitään kikkailua – tämä resepti on ihanan helppo toteuttaa, mutta maistuu silti siltä kuin olisit nähnyt vaivaa. Uunissa piirakka saa kauniin kullanruskean pinnan, ja sisus pysyy kosteana ja pehmeänä.
Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa – tai lusikoi suoraan pelliltä. Tästä voi tulla kesän luottoresepti.

Kesän paras raparperipiirakka
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja / gluteeniton jauhoseos
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhe
2 tl sooda
2 rkl vaniljasokeri
250 g sulatettu voi / margariini
3 dl maustamaton jogurtti
2 kpl kananmuna
Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
2 kpl kananmuna
Päälle:
n. 800 g raparperia paloina
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 °C ja leikkaa leivinpaperi uunipellille (noin 41x35 cm kokoinen syvä pelti).
Yhdistä kuivat aineet kulhossa, lisää voisula ja sekoita.
Sekoita joukkoon jogurtti sekä kananmunat yksitellen. Levitä taikina uunipellille tasaisesti.
Yhdistä tuorejuusto ja sokerit, vatkaa tasaiseksi.
Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Levitä kevyesti pohjan päälle.
Paloittele raparperit paloiksi ja asettele juustokakkukerroksen päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen paloiksi leikkaamista.