top of page

Kiivikakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

11 lokakuun, 2022

Kiivikakun resepti on toteutettu yhteistyössä NERGI kanssa. 


Oletko jo kuullut ta jopa maistanut näitä söpöjä kiivimarjoja? Tämä herkullinen vihreä marja on vain kirsikkatomaatin kokoinen, eikä sitä tarvitse kuoria ollenkaan! NERGI on täysin luonnollinen kiivimarja, mitä kutsutaan myös Siperian kiiviksi tai minikiiviksi. Marjojen viljely toteutetaan pääasiassa Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa ja nyt näitä saa vihdoin suomesta! Marjoja löytyy Suomesta marjaosastolta K-ryhmän kaupoista kautta maan!


Halusin hyödyntää marjoja tähän herkulliseen ja liivatteettomaan juustokakkuun. Kakku saa makean makunsa valkosuklaasta ja kakun sisällä on herkullinen tahna soseutetuista kiivimarjoista! Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua jotta se kerkee hyytymään kunnolla ennen tarjoilua 🙂


Lisätietoa NERGI kiivimarjoista löytyy täältä: NERGI, le Mini Kiwi cultivé en France : 100% naturel et 100% plaisir 


Kiivikakku

Pohja:

180 g        kaurakeksejä

60 g          voi tai margariini

 

Täyte:

200 g        valkosuklaa

2 dl           vispikerma

400 g        vaniljatuorejuusto

2 rkl           tomusokeri

1 tl            vaniljasokeri

2 rasia      Negri kiivimarjat (á125 g)

Työvaiheet

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle paperin ja kakun väliin (näin kakun reunoista tulee siistit). Kaada keksimassa vuokaan, painele massa kevyesti tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään odottamaan.

  • Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Soseuta kiivimarjoista sauvasekottimella noin 100 g ja puolita loput kiivitmarjat.

  • Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto kulhossa vatkaimilla.

  • Lisää tuorejuuston sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa sekä sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.

  • Asettele vuoan reunaan kiinni muutamia kiivimarjan puolikkaita. Nostele täytteestä noin 1/2 keksipohjan päälle ja jätä keskelle pieni monttu. Kaadaa soseutetut kiivamarjat monttuun, niin että kiivimarjasose ei koske vuoan reunoja juuri ollenkaan. Lusikoi loput täytteet varovasti soseen päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt.

  • Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele kiivimarjoilla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page