top of page

Kirjastokakku kirjaston päivälle

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

15 hlö

Juustokakut

16 maaliskuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Kirjastoseuran kanssa.


Tiesitkö että tämän viikon lauantaina 19.3. vietetään Kirjaston päivää? Kirjasto on yksi Suomen rakastetuimmista ja hienoimmista kulttuuripalveluista. Sitä onkin syytä juhlia ainakin kerran vuodessa Kirjaston omana päivänä !


Kirjaston päivä on tarkoitettu kaikille, niin kirjastoammattilaisille kuin kirjastojen ystäville. Päivä on sopivasti myös Minna Canthin ja tasa-arvon päivä. Tänä vuonna kirjastoissa juhlistetaan sitä, että kirjastot ovat taas auki ja asiakkaat voivat vapaasti nauttia niiden monipuolisista palveluista. Päivän aikana kirjastoissa voi olla tarjolla erilaista ohjelmaa, askartelupajoja ja juhlallisuuksia. Kannattaa siis tutustua oman kirjastosi ohjelmaan 🙂


Lisätietoa kirjaston päivästä löydät Kirjastoseuran sivuilta:  https://suomenkirjastoseura.fi/tapahtumat/kirjaston-paiva/


Sain kunniatehtäväkseni valmistaa kyseisen päivän kunniaksi reseptin  Kirjastokakkuun! Tätä kakkua voi leipoa kuka vain, missä vain juhlien meidän kirjastoja!


Kakku on erittäin helppo valmistaa, se koostuu paistettavasta hasselpähkinäpohjasta sekä päälle levitettävästä valkosuklaatäytteestä. Mehevä hasselpähkinäpohja valmistetaan sekoittamalla aineet sekaisin ja paistamalla se uunissa, kun taas herkullinen valkosuklaatäyte saa makunsa valkosuklaasta, kermasta ja tuorejuustosta, NAM!


Kakun koristelussa vain luovuus on rajana! Tuleeko sinun Kirjastokakkusi koristeeksi hedelmiä, marjoja tai karkkeja vai miten sen koristelisit? Jaa oma kirjastokakkusi somessa käyttämällä tunnuksina #kirjastonpäivä #kirjastokakku


Katso myös miten helposti kirjastokakku valmistuu: https://fb.watch/bM9gMwQlb5/

Kirjastokakku kirjaston päivälle

Hasselpähkinä-pohja:

1 dl                 hasselpähkinäjauhe

0,5 dl             hasselpähkinärouhe

2 dl                sokeri

3 dl                vehnäjauho

1 tl                  leivinjauhe

1 tl                  sooda

1 tl                  vaniljasokeri

1 tl                  suola

1,5 dl              rypsiöljy

1,5 dl              maustamaton jogurtti

0,5 dl              maito


Valkosuklaatäyte:

2 dl                kuohukerma

150 g             valkosuklaa

200 g            maustamaton tuorejuusto


Koristeeksi esim passionhedelmää, tuoreita marjoja tai vaikka karkkia

Työvaiheet

  • Valmista hasselpähkinä-pohja aluksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingoita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat öljyllä ja jauhoita ne hassepähkinäjauheella.

  • Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Mittaa kaikki nesteen omaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puukauhalla tasaiseksi taikinaksi.

  • Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kypsyyden voit kokeilla hammastikulla, tikkuun ei jää taikinaa.

  • Irroita kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.


  • Valmista valkosuklaatäyte. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

  • Lisää sulan valkosuklaan sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma joukkoon ja kääntele seos nuolijalla reippaasti sekaisin.

  • Nosta kakkupohja tarjouilulautasella ja lusikoi sen päälle valkosuklaatäyte. Tasoittele pinta ja reunat lusikalla. Koristele kakku oman makusi mukaan passionhedelmillä, marjoilla tai vaikka karkeilla!

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page