top of page

Korvapuustikakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

03 lokakuun, 2021

Kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen huomenna maanantaina 4.10.2021. Siispä sen kunniaksi valmistin hyydytetyn Korvapuustikakun! JA voi ihanuus, miten ihana ja herkullinen siitä tulikaan!


Idea kakkuun syntyi tottakai korvapuustista: siinä on yhdistetty korvapuusti-pohja sekä korvapuustin makuja myötäilevät hyydytettävät täytteet, NAM! Kakun pohja on tehty valmiista raakapakastetuista korvapuusteista. Tähän inspiraation sain @neljankerroksenkakku paistetusta korvapuuti-juustokakustakakusta. Raakapakastetut korvapuustit leikataan osiin ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle sekä reunalle, jonka jälkeen se paistetaan uunissa kypsäksi. Tämän jälkeen jäähtyneen pullapohjan päälle valmistetaan hyydytettävät kaneli- sekä vaniljatäytteet.


Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, miellellään päivää ennen jotta täytteet hyytyvät. Valmiin kakun voi koristella teemaan sopivasti korvapuusteilla ja kanelitangoilla.


Herkullista korvapuustipäivää!


Korvapuustikakku

Korvapuusti-pohja:

560 g            paistovalmiit korvapuustit raakapakastettut

Kanelitäyte:

2 dl                vispikerma

400 g            kanelikreemi (valio)

4 kpl              liivate

3 rkl               vesi

Vaniljatäyte:

2,5 dl             vaahtoutuva vanilliinikastike (flora)

400 g            vaniljarahka (valio)

1 rkl               tomusokeri

2 tl                 vaniljasokeri

1 rkl               jauhettu kardemumma

5 kpl              liivate

3 rkl               vesi

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja pingoita 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. 

  • Leikkaat korvapuustit kolmeen osaan pituussuunnassa ja anna hetki sulaa. Aseta pullapalat vuoan reunoille sekä pohjalle ja painele ne tiiviksi peittäen pohjan. Paista uunissa noin 15-17 minuuttia kunnes pullapohja on kokonaan kypsä. Ylimääräiset pullapalat voit paistaa koristeeksi.

  • Annan pohjan jäähtyä täysin ennen täytteitä. Irroita vuoan reuna ja lisää reunalle reunakalvo tai leivinpaperi.


  • Valmista kanelitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Vatkaa valmiin kerman joukkoon kanelikreemi nopeasti tasaiseksi.

  • Lämmitä vesi kiehuvaksi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne veden joukkoon, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon kokoajan kevyesti vatkaten.

  • Kaada täyte pullapohjan päälle. Kopauttele vuokaa muutaman kerran pöydän reunaa vasten, jotta täyte tasoittuu. Vie kakku jääkaappiin (tai pakkaseen) hyytymään.


  • Valmista vaniljatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vaahtoutuva vanilliinikastike kuohkeaksi vaahdoksi. 

  • Notkista vaniljarahka vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri, vaniljasokeri sekä kardemumma ja sekoita tasaiseksi. 

  • Lämmitä vesi kiehuvaksi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne veden joukkoon, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaniljarahkan joukkoon kokoajan kevyesti vatkaten. Kääntele lopuksi vaahdotettu vanilliinikastike joukkoon tasaisesti.

  • Kaada täyte hyytyneen kanelitäytteen päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu.

  • Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli tai muutamaksi tunniksi, kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.

  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit
Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page