top of page

Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Juustokakut

27 lokakuun, 2023

Nyt on Halloween-kakun aika! Leivonnassa Halloween on aikaa, jolloin mielikuvitusta voi käyttää vaikka kuinka paljon niin koristeluissa, kuin myös raaka-ainessa. Itse yhdistän sesonkiin ehdottomasti salmiakin tai lakun. Tämän vuoden Halloween-kakuksi valmistui Hopeatoffee-juustokakku, mikä on kuorrutettu Turkinpippurirouhetta sisältävällä valkosuklaakuorrutteella, NAM! Tämä kakku sopii heille ketkä tykkäävät salmiakista 😉


Kakku sisältää keksipohjan, minkä päälle valmistetaan sulatetuista Hopeatoffee-karkeista täyte. Hopeatoffeet kannattaa sulattaa kerman kanssa hyvissä ajoin, koska syntyneen kastikkeen tulee olla jääkaappikylmää ennen kuin sen sekaan voidaan lisätä muut täyteaineet. Valmis Hopeatoffee-täyte hyytyy melko nopeasti jääkaapissa, jos haluat nopeuttaa hyytymistä nosta kakku pakkaseen hetkeksi. Kun kakku on hyytynyt, se otetaan vuoasta pois ja päälle levitetään Turkinpippuri-valkosuklaakuorrute. Kakku nostetaan vielä hetkiksi jääkaappiin, jolloin kuorrute hyytyy kovaksi. Valmis kakku kannattaa leikata veitsellä, näin leikkaaminen on ainaki  helpompaa!


Kakku sopisi täydellisesti myös isänpäivään, tähänkin on enää muutama viikko! Herkullista Halloweenia!!

 

Kuorrutettu hopeatoffee-juustokakku

Hopeatoffee-kastike

1 pussi       Hopeatoffee-karkkeja

2 dl            kuohukerma

 

Keksipohja:

200 g         täytekeksit (esim Domino)

70 g           voi tai margariini

 

Hopeatoffee-täyte:

2 dl            vispikerma

400 g        maustamaton tuorejuusto

0,5 dl          tomusokeri

5 kpl          liivate

1,5 rkl         vesi

valmis Hopeatoffee-kastike kokonaan

 

Turkinpippuri-valkosuklaakuorrute:

200 g        valkosuklaa

n. 100 g      turkinpippurit

2 rkl            ruokaöljy

Työvaiheet

  • Valmista Hopeatoffee-kastike hyvissä ajoin jäähtymään.

  • Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen, kunnes Hopeatoffeet ovat kokonaan sulaneet.

  • Kaada kastike kulhoon jäähtymään, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin, kunnes kastike on jääkaappikylmä.


  • Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle.

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään odottamaan.


  • Valmista Hopeatoffee-täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (ainakin noin 5 min). Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla ja vatkaa sokeri sekaan. Lisää joukkoon jääkaappikylmä Hopeatoffeekestike ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet veteen, sekoita huolellisesti lusikalla. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten.

  • Kääntele lopuksi joukkoon vispikerma  nuolijan avulla ja kaada täyte keksipohjan päälle tasaisesti.

  • Nosta kakku kylmään jähmettymään, kunnes täyte on kokonaan jähmettynyt.


  • Valmista kuorrute, sulata valkosuklaa mikrossa ja anna hetki jäähtyä. Murskaa Turkinpippurit tehosekoittimella /sauvasekoittimella. Irroita kakku vuoastaan ja nosta se kakkulautaselle leivinpaperin päälle.

  • Lisää hieman jäähtyneen valkosuklaan joukkoon ruokaöljy sekä Turkinpippurirouhe ja sekoita tasaiseksi (mikäli täyte tuntuu paksulta lisää hieman ruokaöljyä).

  • Kaada kuorrute vähitellen kakun päälle ja levitä tasaisesti koko kakun ympärille reunoja myöten. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen jähmettyä. Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella.

  • Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page