yli 60 min
noin 15 hlö
Piirakat
04 huhtikuun, 2023
Jatketaan viikkoa pääsiäisresepteillä! Tänään vuorossa jotain raikasta, nimittäin pääsiäisen väreihin sopiva Mango-passion-rahkapiirakka.
Tämä ihanan raikas piirakka valmistuu eilisen Appelsiinikrokantti-kääretortun lisäksi myös kädenkäänteessä, ilman suurta vaivaa. Piirakkapohjan aineet sekoitetaan keskenään jamikäli haluat saat piirakkapohjasta gluteenittoman korvaamalla venhäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteeseen tulee säilykemangoja sekä tuoretta passion hedelmää, mitkä lisätään piirakkapohjan päälle vuorotellen rahkatäytteen kanssa. Piirakan pinta viimeistellään marmoroiduksi vetelemällä kevyesti viivoja täytteeseen ennen paistoa.
Piirakan paistoa on hyvä seurata, jotta piirakan reunat eivät tummu liikaa. Rahkatäyte saattaa tuntua löysältä, mutta jäähtyessään ja jääkaapissa täyte jähmettyy sopivaksi. Valmista piirakka siis mielellään jo päivää ennen tarjoilua jääkaappiin tekeytymään.
Mango-passion-rahkapiirakka
Piirakkapohja:
150 g huoneenlämpöinen voi tai margariini
1 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
1 kpl kananmuna
3 dl vehnäjauhot
1 tl leivinjauhe
Mango-passion-rahkatäyte:
500 g maustamaton rahka
3 kpl kananmuna
1 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
1 tölkki säilyke mangoviipaleet (225g)
1 kpl passionhedelmä
1 rkl sokeri
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele piirakkavuoka.
Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ensin muna, sitten jauhot.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
.
Valmista mango-passion-rahkatäyte: Yhdistä vatkaimilla sekoittaen rahka, munat ja sokerit.
Valuta mangoista ylimääräinen neste pois ja soseuta mangot sauvasekoittimelle. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen sokeria ja passion hedelmän sisus.
Kaada pohjan päälle vuorotellen rahkaseosta ja mango-passion seosta. Luo marmoroitu pinta vetämällä esim hammastikulla viivoja täytteeseen.
Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.