top of page

Mansikka-sitruunajuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

26 toukokuun, 2023

Tämä ihanan raikas ja kesäinen Mansikka-sitruunakakku sopii täydellisesti kesän juhliin kuin myös illanistujaisiin! Kakusta tuli mielettömän hyvää ja sen koostumus on ihanan pehmeä. Kakku valmistuu myös helposti ja sen voi vaikka pakastaa!


Kakun pohja valmistetaan kekseistä, joten valitse gluteenittomat keksit mikäli haluat kakun gluteenittomaksi. Raikas sitruunatäyte valmistuu keksipohjan päälle ja pehmeä mansikkatäyte päällimmäiseksi. Kakku on helppo tehdä, mutta se vaatii hytymiseen hieman aikaa, joten valmista se hyvissä ajoin. Mikäli haluat pakastaa kakun, pakasta se vuoassaan ja kääri kelmu vuoan päälle. Ota kakku tarjoulua edeltävänä iltana jääkaappiin ja irroita vuoastaan vasta kun se on jääkaappikylmä. Koristele kakku myös vasta tarjoilupäivänä.


Herkullista viikonloppua!

Mansikka-sitruunajuustokakku

Keksipohja:

200 g      diggestive-keksit

75 g         voi tai margariini

 

Sitruunatäyte:

4 kpl         liivatelehti

2 dl           vispikerma

1 dl            tomusokeri

250 g        maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1-2 kpl       sitruuna

tippa keltaista elintarvikeväriä (geeli) halutessasi

 

Mansikkatäyte:

6 kpl         liivatelehti

4 dl           vispikerma

250 g        mansikat

250 g        maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1 dl             tomusokeri

1 tl              vaniljasokeri

1 rkl            vesi

Työvaiheet

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle tasaiseksi, nosta kylmään odottamaan.


  • Valmista sitruunatäyte, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita sokeri joukkoon. Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori tuorejuuston sekaan.

  • Purista noin 1 dl sitruunamehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne sitruunamehuun, anna hetken jäähtyä.

  • Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuuston sekaan kokoajan vatkaten. Lisää tippa keltaista elintarvikeväriä halutessasi ja sekoita.

  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

  • Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes jähmettynyt.


  • Valmista mansikkatäyte, kun sitruunatäyte on hyytynyt.

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Seseuta mansikat sauvasekottimella soseeksi. Mikäli käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulata huoneenlämpöiseksi ennen tekemistä.

  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita joukkoon mansikkasose ja sokerit.

  • Lämmitä vesi mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne veteen, anna hetken jäähtyä.

  • Kaada liivateneste ohuena nauhana mansikkaseokseen kokoajan vatkaten. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

  • Kaada mansikkatäyte hyytyneen sitruunatäytteen päälle ja tasoita kakun pinta nuolijalla.

  • Nosta kakku jääkaappiin, kunnes jähmettynyty (esim yön yli).

  • Irroita kakku vuoasta ja koristele esim vispikermalla, tuoreilla mansikoilla ja sitruunoilla sekä keksimuruilla.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page