Yli 60 min
Yli 20 hlö
Piirakat
2.7.2024
Tänään 2.7 vietetään Marin-nimipäivää, joten sen kunniaksi vuorossa resepti ihanan kesäiseen mansikkapiirakkaan! Anna mansikkapiirakan viedä sinut matkalle kesän lämpöön ja aurinkoisiin päiviin – se on täydellinen tapa juhlistaa tätä ihanaa vuodenaikaa.
Tämä kesäinen mansikkapiirakka on todellinen herkuttelijan unelma, joka hurmaa niin ulkonäöllään kuin maullaan ja tuo esille tuoreiden mansikoiden makeuden ja kesän raikkauden. Mansikkapiirakan pohja on täydellisen mehevä ja murea, valmistaen makunystyräsi ottamaan vastaan kesän kuningattarien, tuoreiden mansikoiden, herkullisen suloisuuden. Piirakan täytteessä käytetään runsaasti kypsiä ja makeita mansikoita, jotka sekoitetaan pehmäen mascarpone-rahkaseoksen joukkoon.
Piirakka on helppo valmistaa ja se paistuu uunissa tunnissa kypsäksi. Tarjoile piirakka joko huoneenlämpöisenä tai seuraavana päivänä jääkaappikylmänä ja nauti kesän parhaasta tarjottavasta. Tämä herkullinen mansikkapiirakka on täydellinen lisä kesän juhliin, brunssille tai ihan vain kahvipöytään. Sen raikkaat ja yksinkertaiset maut hurmaavat jokaisen, ja se valmistuu vaivattomasti – kokeile ja ihastu!
Mansikkapiirakka
Pohja:
125 g huoneenlämpöinen voi tai margariini
1,5 dl sokeri
1 kpl kananmuna
3 dl vehnäjauhot
1 tl leivinjauho
Täyte:
250 g mascarpone
250 g maitorahka
2 kpl kananmuna
1 dl sokeri
400 g tuoreat mansikat
Työvaiheet
Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi noin 5-10 min. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen noin 28-30 cm piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 3-4 cm korkeudelle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte, notkista mascarpone vatkaimilla ja sekoita joukkoon rahka, munat ja sokeri.
Pilko tuoreat mansikat paloiksi ja kääntele 3/4 mansikoista täytteen joukkoon. Kaada täyte piirakkataikinan päälle ja ripottele loput mansikat täytteen pinnalle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit tarjoilla piirakan tällöin tai nosta piirakka jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja koristele tuoreilla mansikoilla.