top of page

Marjarahkapiirakka pakastemarjoista

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 20 hlö

Piirakat

22.4.2024

Arkinen, mutta niin herkullinen marjapiirakka syntyy näppärästi suomalaisista pakastemarjoista! Itselläni pakastin on edelleen melko täynnä marjoja, joten näiden "vähentäminen" on hyvä aloittaa vähitellen ennen tämän vuoden uusia marjoja, mikäs siis sen parempi tapa kuin hyödyntää marjoja piirakkaan!


Tähän piirakkaan halusin paljon marjoja pohjalle ja päälle ihanan mehevän rahkatäytteen. Piirakka on kokonaisuudessa helppo valmistaa, sen pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään samoin kuin rahkatäytteen. Marjoja ei sulateta vaan ne hyödynnetään jäisinä. Piirakka paistetaan kypsäksi vajaassa tunnissa, halutessasi voit nauttia sen melkein heti tai säästää seuraavaan päivään.

Marjarahkapiirakka pakastemarjoista

Pohja:


100 g voi tai margariini

1 kpl kananmuna

1 dl sokeri

3 dl vehnäjauhot

2 tl leivinjauhe


Täyte:


400 g vaniljarahka

1 kpl kananmuna

2 rkl sokeri

150 g pakastemustikat (suomalaiset)

150 g pakastevadelmat (suomalaiset)

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.

  • Valmista pohja ensin. Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon kananmuna.

  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen, sekoita taikina tasaiseksi.

  • Painele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi.


  • Sekoita täytteen rahka, muna ja sokeri tasaiseksi.

  • Kaada melkein kaikki marjat piirakkapohjan päälle. Lusikoi täyte marjojen päälle ja tasoita pinta.

  • Lisää loput marjat rahkatäytteen päälle.

  • Paista piirakka uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.

  • Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.




Kommentit

Compartilhe sua opiniãoSeja o primeiro a escrever um comentário.
bottom of page