noin 60 min
noin 20 hlö
Piirakat
22.4.2024
Arkinen, mutta niin herkullinen marjapiirakka syntyy näppärästi suomalaisista pakastemarjoista! Itselläni pakastin on edelleen melko täynnä marjoja, joten näiden "vähentäminen" on hyvä aloittaa vähitellen ennen tämän vuoden uusia marjoja, mikäs siis sen parempi tapa kuin hyödyntää marjoja piirakkaan!
Tähän piirakkaan halusin paljon marjoja pohjalle ja päälle ihanan mehevän rahkatäytteen. Piirakka on kokonaisuudessa helppo valmistaa, sen pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään samoin kuin rahkatäytteen. Marjoja ei sulateta vaan ne hyödynnetään jäisinä. Piirakka paistetaan kypsäksi vajaassa tunnissa, halutessasi voit nauttia sen melkein heti tai säästää seuraavaan päivään.
Marjarahkapiirakka pakastemarjoista
Pohja:
100 g voi tai margariini
1 kpl kananmuna
1 dl sokeri
3 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhe
Täyte:
400 g vaniljarahka
1 kpl kananmuna
2 rkl sokeri
150 g pakastemustikat (suomalaiset)
150 g pakastevadelmat (suomalaiset)
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
Valmista pohja ensin. Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon kananmuna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen, sekoita taikina tasaiseksi.
Painele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi.
Sekoita täytteen rahka, muna ja sokeri tasaiseksi.
Kaada melkein kaikki marjat piirakkapohjan päälle. Lusikoi täyte marjojen päälle ja tasoita pinta.
Lisää loput marjat rahkatäytteen päälle.
Paista piirakka uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
Pidän myös siitä, että piirakkaa voi nauttia heti paistamisen jälkeen, mutta se on myös erinomainen seuraavana päivänä, jos se jollain ihmeen tavalla jää jäljelle.
Vieraile luonamme <a href="https://jakarta.telkomuniversity.ac.id/en/benefits-of-the-internet-of-things-education-becomes-more-accessible/">Klikkaa tästä</a>