Yli 60 min
Yli 20 hlö
Piirakat
15 syyskuun, 2023
Parhaista parhain omenapiirakka tulee tässä! Tämä herkullinen omenapiirakka on juuri täydellisen mehevä, eikä tämä tarvitse oikeastaan mitään päälle! Kuivat omenapiirakat jäävät ehdottomasti tämän piirakan varjoon. Olen valmistanut tätä jo monta kertaa ja vihdoin voin jakaa ohjeen myös teille!
Piirakka on yksinkertainen valmistaa ja raaka-aineet ovat melko perinteisiä. Itse käytin piirakan valmistukseen isoa reunallista uunipeltiä, mistä rajasin folion avulla hieman pienemmän, suosittelen tätä jos käytössäsi ei ole tämän kokoista peltiä.
Piirakan pohjaan käytetään turkkilaista jogurttia, mikä saa pohjasta herkullisen mehevän. Piirakkataikinan päälle levitetään kerros vaniljatuorejuustoa ja tämän päälle ripotellaan runsaasti omenakuutioita. Piirakan viimeistelee rapeaksi kypsyvä kauraseos, mikä murustellaan omenoiden päälle. Piirakka kypsyy valmiiksi tunnissa. Hyvää kannattaa odottaa, eli anna piirakan hetki jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
Nauti heti tai myöhemmin.
Mehevä omenapiirakka
Piirakkataikina
175 g voi tai margariini
6,5 dl vehnäjauhot
2 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
2,5 tl leivinjauhe
2 kpl kananmuna
300 g turkkilainen jogurtti
Omenatäyte
400 g vanilja tuorejuusto
400 g kotimaisia omenoita kuutioituna (noin 4-7 kpl omenoita)
Kauraseos
75 g voi tai margariini
2 dl kaurahiutaleet
1 dl vehnäjauho
1,5 dl fariinisokeri
2 tl kaneli
1 tl kardemumma
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 30 x 35 cm kokoinen reunallinen uunipelti leivinpaperille. Mikäli käytössäsi on isompi vuoka, rajaa folion avulla vuoasta pienempi.
Valmista piirakkataikina ensin sulattamalla voi mikrossa, jätä odottamaan.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon sulatettu voi, munat sekä turkkilainen jogurtti, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti.
Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja levitä piirakkataikinan päälle. Kaada omenakuutiot tasaisesti päälle.
Valmista kauraseos, sulata voi mikrossa ja yhdistä joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi.
Ripottele kauraseos piirakan päälle.
Paista piirakka uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.