top of page

Minttukrokantti cookiet

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

yli 40 kpl

Keksit

10.7.2024

Herkulliset ja täydelliset minttukrokantti cookiet ovat vastustamattomia herkkupaloja, jotka yhdistävät mintun raikkaan maun ja krokantin rapeuden! Nämä minttukrokantti cookiet ovat yhdistelmä makeaa ja raikasta, rapeutta ja pehmeyttä. Ne sopivat erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan, kahvikupillisen kanssa tai vaikka juhlien tarjoiluherkuksi. Täydelliset minttukrokantti cookiet ovat taatusti jokaisen herkkusuun unelma.




Cookieiden perustana on pehmeä ja murea, juuri sopivasti paistettu taikina, joka sulaa suussa. Taikinaan on sekoitettu runsaasti minttukrokanttia, mikä antaa jokaiselle puraisulle ihanan rouskuvan rakenteen ja makean, mutta raikkaan makusäväyksen. Minttukrokantin lisäksi taikinaan on lisätty tummasuklaapaloja, jotka tuovat mukaan täyteläistä suklaan makua, halutessasi voit käyttää myös vain yhtä suklaata.

Cookiet on leivottu rakkaudella ja huolella, jotta niiden koostumus on täydellinen: reunat ovat mukavan rapeat ja keskusta jää sopivan pehmeäksi. Säilytä cookiet ilmatiivissä rasiassa. Halutessasi voit tehdä pienemmän erän cookieita puolittamalla ohjeen.

Minttukrokantti cookiet

Minttukrokantti cookiet:


200 g  voi tai margariini

250 g sokeri

250 g fariinisokeri

2 kpl kananmuna

440 g vehnäjauhot

1 tl sooda

1 tl leivinjauhe

150 g Minttukrokanttisuklaalevy

150 g tumma suklaalevy

Työvaiheet

  • Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Riko muna seokseen ja sekoita tasaiseksi.


  • Sekoita keskenään venhäjauhot, sooda sekä leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita huolellisesti.

  • Pilko suklaat rouheeksi/pieneksi paloiksi ja sekoita taikinan sekaan.

  • Nosta keksitaikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.


  • Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 160 asteeseen (normaalilla 180 asteeseen) ja leikkaa leivinpaperit uunipelleille.

  • Lusikoi kylmästä taikinasta noin teelusikan kokoisia nokareita pellille, halutessasi voit myös pyöritellä nokeraita käsien välissä kevyesti. Jätä pellille leviämisvaraa nokareiden väliin.

  • Paista keksejä kiertoilmalla noin 8 minuuttia (voit paistaa useamman pellin yhtaikaa) tai normaalilla uunilla keskiosassa 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä reunoille. Älä ylipaista, muuten keksit eivät ole pehmeitä! Keksit ovat uunista ottaessa hieman kohonneita, mutta ne laskevat.

  • Anna keksien jäähtyä pellin päällä hetken aikaa ja nosta vasta sitten pois.




Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page