top of page

Mustaherukka-mutakakku

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 20 hlö

Kakut

14 elokuun, 2023

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa, mutta nyt halusin kokeilla myös jotain leivottavaa. Kyselinkin instagramin kautta, mitä seuraajat ovat leiponeet mustaherukoista ja todella monet olivat leiponeet marjoista erilaisia juustokakkuja tai kakkujen täytteitä. Itseltänikin lyötyy yksi juustokakku ohje täältä: Mustikka-mustaherukka-nougat juustokakku (saamarinkakut.fi)


Halusin tällä kertaa leipoa marjoista jotain erilaista, mitä en ole aikaisemmin leiponut. Koska mustaviinimarja on todella voimakas maultaan, halusin kokeilla suklaata sen kaveriksi. Halusin myös tehdä jotain helppoa, joten mikä olisikaan helpompaa kuin mutakakku .  Tästä tulikin hurjan hyvää! Mustaherukka toimii todella hyvin suklaa kanssa, eikä se ole yhtään liian hapan.


Kakku valmistuu alle tunnissa, munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi ja siihen lisätään sulatettu suklaa, jauhot sekä tuoreat mustaviinimarjat. Kakku kypsyy uunissa reilussa vartissa kypsäksi. Kakkua paistaessa pitää vaan muistaa, että kakku kuuluu jäädä keskeltä hieman ”löysäksi”, koska kyseessä on mutakakku. Kakun kannattaa antaa hetki jäähtyä pöydällä ja nostaa sitten vielä jääkaapppiin jotta se on täydellinen!

Mustaherukka-mutakakku

 

200 g        tumma suklaa

200 g        voi tai margariini

4 kpl          kanamuna

2 dl            sokeri

1,5 tl            vaniljasokeri

2,5 dl          vehnäjauhot

1 tl               leivinjauhe

noin 2dl     tuoreat mustaherukat

 

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa noin 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

  • Pilko suklaa sekä voi mikronkestävään kulhoon ja sulata ainekset.

  • Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

  • Yhdistä leivinjauhe ja venhäjauhot keskenään.

  • Lisää sulatettu suklaa sekä jauhoseos kuohkeaan muna-sokeriseokseen, kääntele varovasti tasaiseksi.

  • Sekoita lopuksi joukkoon tuoreat mustaherukat ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla noin 15-17 minuuttia.

  • Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja nosta kakku sitten jääkaappiin ainakin hetkeksi.

Kommentit

생각을 공유하시겠습니까?첫 번째 댓글을 작성해보세요.
bottom of page