top of page

Mustaherukka-vaniljakierrepullat

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 17-20 kpl

Pullat

Resepti toteutettu yhteistyössä Koro kanssa.


Pulla piristää aina päivää, oli sitten kesä tai talvi. Näihin pulliin ihanan raikkaan maun tuo Koron pakastekuivattu mustaherukkajauhe. Ai että miten hyvin se sopiikaan pulliin!


Pullat valmistuvat näyttäviksi pulliksi kierrittämällä ne rulliksi. Mustaherukalle ominainen väri pääsee upeasti esille juurikin rullaamisen ansiosta.  Pullia ohjeella valmistuu koosta riippuen noin 17-20 kappaletta.


Koron nettikaupasta löytyy mielettömän paljon erilaisia toinen toistaan herkullisempia tuotteita, kannattaa käydä kurkkaamassa. Toimitus on myös ihanan nopea! Koodilla MARI5 saat ostostesi loppusummasta viiden prosentin alennuksen, muista siis hyödyntää koodi. Koron sivuille pääset suoraan tästä linkistä: https://www.koro-shop.fi 

Mustaherukka-vaniljakierrepullat

Pullataikina:

1 pussi        kuivahiiva

2,5 dl           maito

1 kpl            kananmuna

1 dl              sokeri

1 tl               suola

1 rkl             kardemumma

8,5 dl           vehnäjauhot

75 g             voi tai margariini

1 kpl            kananmuna voiteluun

 

Mustaherukka-vaniljatäyte:

80 g               voi tai margariini

1 dl                sokeri

3 rkl               vaniljasokeri

noin 1-2 dl    Koro pakastekuivattu mustaherukkajauhe

Työvaiheet

  • Valmista pullataikina, kuumenna maito noin 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöinen). Lisää kuivahiiva pussi sekaan, sekoita haarukalla ja anna hetki odottaa.

  • Lisää joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma, sekoita, lisää myös vehnäjauhoista noin 6 dl, sekoita. Sulata voi tai margariini mikrossa ja kaada se taikinan joukkoon. Lisää lopuksi loput vehnäjauhot (2,5dl). Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla (esim 50 asteisessa uunissa) noin 40 minuuttia.

  • Valmista täyte odotellessa.  Sulata voi tai margariini, sekoita sokerit joukkoon.

  • Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteeksi noin 30×50 cm ohueksi levyiksi. Levitä päälle voi-sokeriseos taiseksi ja ripottele mustaherukkajauhetta reippaasti päälle (mitä enemmän laitat, sen voimakkaampi maku).

  • Taita taikinalevy kahtia lyhyemmältä sivulta, nyt sinulla on levy noin 15×50 kokoisena. Leikkaa levystä taikinarullalla 17-20 kpl nauhaa (noin 2 cm leveys). Kierrä nauhat rullalle molemmista päistä ja kierrä nauhat vielä pulliksi, kääntäen nauhojen päät pullan alle. Nosta pullat uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele pullat munalla.

  • Paista uunissa 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page