Yli 60 min
yli 20 hlö
Piirakat
02 joulukuun, 2021
Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.
Marraskuu on jo vaihtunut joulukuuhun ja ihanan talvisiin pakkaskeleihin. Joulukuun alussa vietetään Suomen itsenäisyyspäivää jo 104. kerran! Tämän upean juhlapäivän kunniaksi valmistuu kaunis ja herkullinen Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella.
Piirakan ja kuorrutteen valmistuksessa käytetään Juustoportin suolaamatonta kirnuvoita. Mustikkapiirakka valmistuu pakastemustikoista helposti ja piirakan voikin tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi. Vaniljakuorrute kruunaa melko perinteisen mustikkapiirakan täydellisesti ja tekee siitä juhlallisen. Myös kuorrutteen voi valmistaa etukäteen, jolloin kuorrutettu piirakka kannattaa säilyttää jääkaapissa. Piirakka on hyvä nostaa noin puolituntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella
Mustikkapiirakka:
2 kpl kananmuna
1,5 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
100 g Juustoportti suolaamaton kirnuvoi
3,5 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhe
2 tl kardemumma
1 dl Juustoportti kevytmaito
3 dl mustikoita
Vaniljakuorrute:
300 g Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
250 g mascarpone
7 dl tomusokeri
1 rkl vaniljasokeri
1 kpl vaniljatanko
Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, vuoraa noin 20×25 cm vuoka leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kirnuvoi. Yhdistä kuivat aineet.
Sekoita kuivat aineet, voisula ja sekä maito munavaahdon joukkoon varovasti ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat taikinaan ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Takista kypsyys tikulla. Anna piirakan jäähtyä täysin.
…
Valmista kuorrute. Vatkaa Juustoportin suolaamaton kirnuvoi silkkiseksi vaahdoksi (vatkaa ainakin 5 minuuttia).
Valuta mascarponesta ylimääräinen neste pois ja lisää mascarpone voin joukkoon vatkaten.
Yhdistä joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä tyhjennä vaniljatankojen sisältö sekaan. Vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin.
Kuorruta jäähtynyt piirakka haluamallasi tavalla, asettele mustikoista ja karhunvatukoista Suomen lipun risti kuorrutteen päälle