top of page

Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

yli 20 hlö

Piirakat

02 joulukuun, 2021

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.


Marraskuu on jo vaihtunut joulukuuhun ja ihanan talvisiin pakkaskeleihin. Joulukuun alussa vietetään Suomen itsenäisyyspäivää jo 104. kerran! Tämän upean juhlapäivän kunniaksi valmistuu kaunis ja herkullinen Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella.


Piirakan ja kuorrutteen valmistuksessa käytetään Juustoportin suolaamatonta kirnuvoita. Mustikkapiirakka valmistuu pakastemustikoista helposti ja piirakan voikin tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi. Vaniljakuorrute kruunaa melko perinteisen mustikkapiirakan täydellisesti ja tekee siitä juhlallisen. Myös kuorrutteen voi valmistaa etukäteen, jolloin kuorrutettu piirakka kannattaa säilyttää jääkaapissa. Piirakka on hyvä nostaa noin puolituntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella

Mustikkapiirakka:

2 kpl               kananmuna

1,5 dl              sokeri

2 tl                 vaniljasokeri

100 g              Juustoportti suolaamaton kirnuvoi

3,5 dl              vehnäjauhot

2 tl                 leivinjauhe

2 tl                 kardemumma

1 dl                 Juustoportti kevytmaito

3 dl                 mustikoita

 

Vaniljakuorrute:

300 g             Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)

250 g             mascarpone

7 dl                tomusokeri

1 rkl               vaniljasokeri

1 kpl              vaniljatanko

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita

 

Työvaiheet

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, vuoraa noin 20×25 cm vuoka leivinpaperilla.

  • Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kirnuvoi. Yhdistä kuivat aineet.

  • Sekoita kuivat aineet, voisula ja sekä maito munavaahdon joukkoon varovasti ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat taikinaan ja sekoita.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Takista kypsyys tikulla. Anna piirakan jäähtyä täysin.


  • Valmista kuorrute. Vatkaa Juustoportin suolaamaton kirnuvoi silkkiseksi vaahdoksi (vatkaa ainakin 5 minuuttia).

  • Valuta mascarponesta ylimääräinen neste pois ja lisää mascarpone voin joukkoon vatkaten.

  • Yhdistä joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä tyhjennä vaniljatankojen sisältö sekaan. Vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin.

  • Kuorruta jäähtynyt piirakka haluamallasi tavalla, asettele mustikoista ja karhunvatukoista Suomen lipun risti kuorrutteen päälle

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page