top of page

Omenapaistoskakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

yli 20 hlö

Kakut

08 syyskuun, 2022

Omenasesonki ja ihanat omenareseptit. Tällä kertaa tein niin täydellisen hyvää Omenapaistoskakkua!


Kakku valmistetaan taikinasta, mikä valmistuu yleiskoneella tai käsin nyppimällä. Taikina levitetään irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 cm korkeudelle, jauhoja voi käyttää apuna levittämisessä. Taikinan päälle kaadetaan omenaseos ja päälle ripotellaan pohjataikinaa. Kakkua paistetaan uunissa noin tunnin verran, minkä jälkeen sen annetaan jäähtyä täysin. Periaatteessa kakkua voi syödä myös hieman lämpimänä, mutta koska kakku on sisältä kostea, voi nestettä valua sisältä leikattaessa. Kylmänä kakku ei enää valuta nestettä leikattaessa. Itse kokeilin molempia ja molemmat olivat hyviä, mutta kylmänä kakku pysyy siistimpänä. Tämän kakun kaveriksi sopii muuten erinomaisesti Valion Vanilla vaniljakastike tai vaniljajäätelö, NAM!


Kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku on varsin helppo valmistaa ja ihana herkku pimeneviin syysiltoihin 😊

Omenapaistoskakku

Pohja:

500 g             vehnäjauho

2 tl                  leivinjauhe

180 g              sokeri

0,5 tl               suola

300 g             huoneenlämpöinen voi tai margariini

1 kpl                kananmuna

 

Täyte:

6-8 kpl (noin 700 g)         

suomalaisia omenoita

180 g              fariinisokeri

2 rkl                kaneli

2 rkl                perunajauho

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen väliin.

  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna sekä voi tai margariini nokareina, sekoita yleiskoneella tai nypi taikina tasaiseksi käsin.

  • Ota taikinasta talteen noin 2 dl ja painele loppu taikina vuoan pohjalle sekä reunalle noin 5 cm korkeudelle.

  • Pese omenat huolella, pilko ne kuutioiksi ja leikkaa siemenosa pois. Mittaa täytteen loput aineet omenoiden joukkoon ja sekoita.

  • Kaada omenaseos vuokaan taikinan päälle. Ripottele talteen otettu taikina omenoiden päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivää.

  • Irroita kakku vuoasta ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Convidado:
05 de mai.

Moikka, minkä kokoiseen astiaan tämä tehdään?

Tykkää
bottom of page