top of page

Oreo-juustokakku vadelmilla

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

Noin 20 hlö

Juustokakut

27 lokakuun, 2021

Olihan minun pakko valmistaa yksi kakku halloweeniin ja se tulee tässä! Täydellisen herkullinen Oreo-juustokakku vadelma sattumilla, kaiken lisäksi ilman liivatetta! Kakku on muuten niiiiiiiiiin hyvä!


Idea tähän kakkuun syntyi, kun näin kaupassa Oreo-muroja. Aikaisemmassa Geishakakussa riisimuropohja oli  herkullinen, niin halusin kokeilla kuinka Oreo-murot sopivat kakun pohjaksi. Kyllähän ne sopi! Mielestäni niiden koostumus oli aika hauska, osa muroista oli rapeita ja osa valkosuklaan ansiosta tahmaisia. Kakkuun toki voi valmistaa normaalin keksi-pohjan, laitoinkin ohjeeseen vaihtoehdon myös tällaiselle.


Kakun Oreo-täyte on suussasulavan herkullinen Oreoiden ja valkosuklaan myötä. Valkosuklaa tuo kakkuun juuri sopivan makeuden, eikä lisättyä sokeria tarvita ollenkaan ja lisäksi valkosuklaan ansiosta kakku pysyy täydellisesti kasassa ilman liivatetta. Vadelma sattumat toimivat raikkaana herkkuna muuten makeassa kakussa. Itse käytin suomalaisia pakastemarjoja suoraan pakkasesta kakkuun. Kokonaisuudessa kakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa vaikka halloween-juhliin, NAM!!


Oreo-juustokakku vadelmilla

Oreo-muropohja:

100 g              valkosuklaa

1/2 dl              kuohukerma

100 g              Oreo-muroja

 

Tai vaihtoehtoinen Oreo-pohja:

200 g             Oreo-keksit

50 g                voi

 

Oreo-täyte:

200 g              valkosuklaa

4 dl                 vispikerma

250 g              mascarpone

1 pkt (154 g)  Oreo-keksit

150 g              vadelmat

Työvaiheet

  • Pingoita 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.

  • Mittaa pohjan valkosuklaa ja kerma kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaa kulhoon murojen päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi. Älä murskaa muroja.

  • Levitä seos kevyesti vuoan pohjalle tasaisesti  vie hetkeksi  pakkaseen (tai jääkaappiin) odottamaan.

  • Mikäli teet vaihtoehtoisen Oreo-pohjan, sulata voi ja murskaa keksit hienoksi. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.


  • Valmista Oreo-täyte. Sulata suklaa mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Paloittele Oreo-keksit veitsellä.

  • Yhdistä vispikerma sekä mascarpone kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt sula valkosuklaa kerma seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi nopeasti. Kääntele lopuksi Oreo-keksit joukkoon nuolijan avulla.

  • Lusikoi täytettä muro-pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle vadelmia (itse käytin suomalasia pakaste vadelmia jäisenä). Lisää loput täytteet vadelmien päälle ja tasoita kakun pinta, niin etteivät vadelmat näy.

  • Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, kuten oreo-kekseillä ja hattaralla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page