top of page

Päärynä-vuohenjuustopiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 10 hlö

Suolaiset leivonnaiset

27 huhtikuun, 2023

Hetkeen en ole julkaissut suolaisia reseptejä, joten nyt vuorossa sellainen. Tämä ihana päärynä-vuohenjuustopiirakka yllättää helppoudellaan ja ehdottomasti herkullisuudellaan! Tämä suolainen piirakka sopii täydellisesti nautittavaksi vaikka vappubrussille 🙂


Piirakkapohja valmistuu nopeasti ainekset sekoittamalla. Pohjan voit hyvin tehdä myös gluteenittomana, korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Pohja esipaistetaan uunissa sillä aikaan, kun täyte valmistetaan. Täytteeseen hyödynnetään runsaasti tuoreita päärynöitä sekä vuohenjuustoa. Nämä viipaloidaan ohuiksi siivuiksi ja kootaan esipaistetun piirakkapohjan päälle vuorotellen. Lopuksi päälle kaadetaan kerma-munaseos sekä ruohitut saksanpähkinät. Piirakka paistuu uunissa kypsäksi noin puolessa tunnissa. Tämän jälkeen keittiössä leijuu ihanan herkullinen tuoksu!


Piirakka kannataa tarjoilla lämpöisenä, mutta toki se maistuu myös kylmänä hyvältä. Mikäli piirakan valmistaa edellisenä päivänä, voi sen lämmittää uunissa uudestaan juuri ennen tarjoilua.

Päärynä-vuohenjuustopiirakka

Pohja:

100 g      huoneenlämpöinen voi

3dl          vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

0,5 tl       suola

1 rkl        vesi

 

Täyte:

2 kpl        tuore päärynä

200 g       vuohenjuusto

2 kpl        kananmuna

2 dl          kuohukerma

0,25 tl      jauhettu valkopippuri

ripaus      suolaa

50 g         saksanpähkinät


Päälle tuoretta rucolaa ja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.

  • Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

  • Painele taikina piirakkavuoan pohjalle jareunoille. Esipaista piirakkapohja uunissa 10 minuuttia.



  • Valmista odotellessa täyte. Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa päärynät neljään osaan. Viipaloi osat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi vuohenjuustopala myös siivuiksi. Pilko saksanpähkinät rouheeksi.

  • Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.

  • Kun pohja on paistunut 10 minuuttia, laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja täytä piirakka.

  • Asettele piirakkapohjalle viipaloituja päärynäpaloja peittämään pohja ja päärynöiden päälle puolet vuohenjuusto viipaleista. Asettele toinen kerros päärynäviipaleita ja tämän päälle loput vuohenjuustoviipaleet. Kaada lopuksi kermaseos tasaisesti vuokaan ja ripottele saksanpähkinät piirakan päälle.


  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

  • Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua tuorealla rucolalla ja saksanpähkinöillä.

  • Piirakka kannattaa tarjoilla hieman lämpöisenä. Voit myös lämmittää sen uudestaan.









Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page