noin 60 min
noin 10 hlö
Suolaiset leivonnaiset
27 huhtikuun, 2023
Hetkeen en ole julkaissut suolaisia reseptejä, joten nyt vuorossa sellainen. Tämä ihana päärynä-vuohenjuustopiirakka yllättää helppoudellaan ja ehdottomasti herkullisuudellaan! Tämä suolainen piirakka sopii täydellisesti nautittavaksi vaikka vappubrussille 🙂
Piirakkapohja valmistuu nopeasti ainekset sekoittamalla. Pohjan voit hyvin tehdä myös gluteenittomana, korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Pohja esipaistetaan uunissa sillä aikaan, kun täyte valmistetaan. Täytteeseen hyödynnetään runsaasti tuoreita päärynöitä sekä vuohenjuustoa. Nämä viipaloidaan ohuiksi siivuiksi ja kootaan esipaistetun piirakkapohjan päälle vuorotellen. Lopuksi päälle kaadetaan kerma-munaseos sekä ruohitut saksanpähkinät. Piirakka paistuu uunissa kypsäksi noin puolessa tunnissa. Tämän jälkeen keittiössä leijuu ihanan herkullinen tuoksu!
Piirakka kannataa tarjoilla lämpöisenä, mutta toki se maistuu myös kylmänä hyvältä. Mikäli piirakan valmistaa edellisenä päivänä, voi sen lämmittää uunissa uudestaan juuri ennen tarjoilua.
Päärynä-vuohenjuustopiirakka
Pohja:
100 g huoneenlämpöinen voi
3dl vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos
0,5 tl suola
1 rkl vesi
Täyte:
2 kpl tuore päärynä
200 g vuohenjuusto
2 kpl kananmuna
2 dl kuohukerma
0,25 tl jauhettu valkopippuri
ripaus suolaa
50 g saksanpähkinät
Päälle tuoretta rucolaa ja saksanpähkinöitä
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle jareunoille. Esipaista piirakkapohja uunissa 10 minuuttia.
Valmista odotellessa täyte. Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa päärynät neljään osaan. Viipaloi osat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi vuohenjuustopala myös siivuiksi. Pilko saksanpähkinät rouheeksi.
Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.
Kun pohja on paistunut 10 minuuttia, laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja täytä piirakka.
Asettele piirakkapohjalle viipaloituja päärynäpaloja peittämään pohja ja päärynöiden päälle puolet vuohenjuusto viipaleista. Asettele toinen kerros päärynäviipaleita ja tämän päälle loput vuohenjuustoviipaleet. Kaada lopuksi kermaseos tasaisesti vuokaan ja ripottele saksanpähkinät piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua tuorealla rucolalla ja saksanpähkinöillä.
Piirakka kannattaa tarjoilla hieman lämpöisenä. Voit myös lämmittää sen uudestaan.