yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
01 syyskuun, 2023
Marjasesonki taitaa olla jo melkein ohi, mutta onneksi pakkanen on täynnä tämän kesän marjoja! Tänä kesänä en kerennyt uusi marjareseptejä tuoreista marjoista luomaan, joten tähän kakkuun käytin niitä pakasteesta löytyviä herkkuja. Mutta mitä tapahtuikaan kun yhdistettiin marjapiirakka ja paistettujuutokakku? Syntyi taivaallisen herkullinen ja niin mehevä kakku!
Tämä paistettua marjajuustokakku valmistuu kahdesta eri täytteestä. Tähän yhdistetään piirakkamainen marjoja sisältävä taikina sekä nestemäinen tuorejuustotäyte. Jäiset marjat toiminat kakussa täydellisesti, koska ne eivät ”rikkoudu” eikä taikina värjäänny niiden takia. Marjat jäävät kakkuun kokonaisiksi herkullisiksi sattumiksi kun sitä leikataan. Erilaiset äytteet kakussa sekoittuvat, mikä tekee kakusta ihan herkullisen!
Kakku paistetaan uunissa kypsäksi tunnissa ja tämän jälkeen sen pitää antaa jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Kakku kannattaakin valmistaa vähintään päivää ennen tarjoilua.
Paistettu marjajuustokakku
Piirakkataikina
150 g huoneenlämpöinen voi tai margariini
2 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
2 kpl kananmuna
3,5 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhe
1 dl maito
75 g pakastettuja mustikoita
75 g pakastettuja vadelmia
Tuorejuustotäyte
200 g maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)
1 dl turkkilainen jogurtti
1 kpl kananmuna
1,5 rkl perunajauho
1 dl tomusokeri
1 tl vaniljasokeri
Päälle tuoreita mustikoita ja vadelmia halutessasi.
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja leikkaa reunoillekin leivinpaperisuikaleet.
Valmista piirakkataikina ensin vatkaamalla voi sekä sokerit vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min).
Lisää munat sekaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineen keskenään.
Lisää jauhot sekä maito vuorotellen voiseokseen. Kääntele lopuksi nuolijalla jäiset marjat taikinan sekaan. Jätä taikina odottamaan.
Valmista tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset voimakkaasti vatkaimilla tasaiseksi.
Lusikoi piirakkataikinasta noin puolet kakkuvuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kaada tämän päälle tuorejuustoseoksesta noin puolet. Lusikoi loput piirakkataikinasta nokareiksi vuokaan ja kaada loput tuorejuustoseoksesta vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuttia. Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä, nosta sitten jääkaappiin esim yön yli.
Poista kakku vuoasta ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.