top of page

Paistettu marjajuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

01 syyskuun, 2023

Marjasesonki taitaa olla jo melkein ohi, mutta onneksi pakkanen on täynnä tämän kesän marjoja! Tänä kesänä en kerennyt uusi marjareseptejä tuoreista marjoista luomaan, joten tähän kakkuun käytin niitä pakasteesta löytyviä herkkuja. Mutta mitä tapahtuikaan kun yhdistettiin marjapiirakka ja paistettujuutokakku? Syntyi taivaallisen herkullinen ja niin mehevä kakku! 


Tämä paistettua marjajuustokakku valmistuu kahdesta eri täytteestä. Tähän yhdistetään piirakkamainen marjoja sisältävä taikina sekä nestemäinen tuorejuustotäyte. Jäiset marjat toiminat kakussa täydellisesti, koska ne eivät ”rikkoudu” eikä taikina värjäänny niiden takia. Marjat jäävät kakkuun kokonaisiksi herkullisiksi sattumiksi kun sitä leikataan. Erilaiset äytteet kakussa sekoittuvat, mikä tekee kakusta ihan herkullisen!


Kakku paistetaan uunissa kypsäksi tunnissa ja tämän jälkeen sen pitää antaa jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Kakku kannattaakin valmistaa vähintään päivää ennen tarjoilua.


Paistettu marjajuustokakku

Piirakkataikina

150 g        huoneenlämpöinen voi tai margariini

2 dl           sokeri

1 tl            vaniljasokeri

2 kpl         kananmuna

3,5 dl        vehnäjauhot

2 tl            leivinjauhe

1 dl           maito

75 g          pakastettuja mustikoita

75 g          pakastettuja vadelmia

 

Tuorejuustotäyte

200 g      maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1 dl          turkkilainen jogurtti

1 kpl        kananmuna

1,5 rkl     perunajauho

1 dl         tomusokeri

1 tl          vaniljasokeri


Päälle tuoreita mustikoita ja vadelmia halutessasi.

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja leikkaa reunoillekin leivinpaperisuikaleet.

  • Valmista piirakkataikina ensin vatkaamalla voi sekä sokerit vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min).

  • Lisää munat sekaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.

  • Yhdistä kuivat aineen keskenään.

  • Lisää jauhot sekä maito vuorotellen voiseokseen. Kääntele lopuksi nuolijalla jäiset marjat taikinan sekaan. Jätä taikina odottamaan.

  • Valmista tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset voimakkaasti vatkaimilla tasaiseksi.

  • Lusikoi piirakkataikinasta noin puolet kakkuvuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kaada tämän päälle tuorejuustoseoksesta noin puolet. Lusikoi loput piirakkataikinasta nokareiksi vuokaan ja kaada loput tuorejuustoseoksesta  vuokaan.

  • Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuttia. Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä, nosta sitten jääkaappiin esim yön yli.

  • Poista kakku vuoasta ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.






Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page