yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
05 elokuun, 2022
Seuraavan mustikkareseptin vuoro! Tällä kertaa tuoreista mustikoista valmistuu herkullinen paistettava mustikka-sitruunajuustokakku!Â
Kakku on varsin helppo valmistaa. Siihen tulee kekseistä valmistettava pohja ja täytteen ainekset sekoitetaan keskenään vain sekaisin. Täytteessä maistuu raikas sitruuna ja tuoreet mustikat.
Kakku paistetaan uunissa kypsäksi, jonka jälkeen sen pitää jäähtyä täysin ennen vuoasta irroittamista. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mielellään edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Itseasiassa kakun maku paranee päiväpäivältä paremmaksi 🙂
Paistettu mustikka-sitruunajuustokakku
Keksipohja:
320 g      Digestive-kekstit (gluteenittomat tai normaalit)
130 g       voi tai margariini
Â
Mustikka-sitruunatäyte:
400 g       maustamaton tuorejuusto
200 g       sitruuna tuorejuusto
4 kpl        kananmunat
150 g        ranskankerma
1/2Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â sitruunan mehu
3/4 dl       perunajauhot
2 tl          vaniljasokeri
2 dl         sokeri
300 g       tuoreet mustikat
Â
Koristeeksi pensasmustikoita
Â
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille.
…
Valmista täyte notkistamalla tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi mustikat. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi mustikoista 2/3 ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele loput mustikat päälle.
Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin seuraavaksi päiväksi. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.