top of page

Paistettu Pätkiskakku

Aerial View of Baking Ingredients

noin tunti

1 kakku

Juustokakut

16 syyskuun, 2022

minun lemppareita. Minulla on pitkään ollut mielessä tämä kakku ja pääsin sen vihdoin tekemään valmiiksi. Tässä tulee syksyn (toistaiseksi paras ) kakkuresepti, Paistettu Pätkiskakku olkaa hyvät! Tästä tuli jälleen niin hyvä, voi vitsi!!


Paistetuista juustokakuista on tullut tietynlainen oma lemppari, ne ovat helppoja tehdä ja ne ovat hyviä.  Tämän kakun pohjana käytetään mintun makuisia Domino-keksejä, ne voi toki korvata jollakin muulla, mikäli haluaa. Täytteeseen tulee Pätkis-suklaapaloja esim irtokakkihyllystä tai ihan perinteisiä Pätkis-patukoita. Ne pehmennetään mikrossa, eikä kannata säikähtää koohtumusta, tarkoitus on pehmentää nämä ei sulattaa kokonaan. Joukkoon sekoitetaan ranskankerma, mikä auttaa siihen että suklaa ”sulaa” nestemäiseksi. Kakun sekaan tulee myös Pätkis- ja Domino-keksien paloja, mitkä ovat herkullisia sattumia kakkua leikatessa.


Kakku paistetaan uunissa kypsäksi ja jäähdytetään jääkaapissa meheväksi. Kakku on erittäin helppo valmistaa, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, mielellään päivää ennen!


Herkullista viikonloppua jälleen kerran 🙂

Paistettu Pätkiskakku

Keksipohja:

250 g        Domino -keksit

70 g          voi tai margariini

 

Pätkis-täyte:

200 g        Pätkis-suklaapaloja tai patukoita

150 g        ranskankerma

400 g       maustamaton tuorejuusto

3 kpl         kananmunat

1 rkl           perunajauho

0,5 dl        tomusokeri

50 g         Pätkis-suklaapaloja

5 kpl         Domino -keksit

Koristeeksi Pätkis-paloja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.

  • Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.


  • Valmista täyte sulattamalla Pätkikset pehmeäksi mikrossa (älä säikähdä koostumusta), lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa seos tasaiseksi.

  • Notkista tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi Päitkisseos. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi Pätkisseos ja vatkaa tasaiseksi.

  • Pilko noin 50 g Pätkistä paloiksi ja Dominot neljään osaan, lisää täytteen sekaan.

  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

  • Kypsennä kakku uunin keskitasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla Pätkis-paloilla ja mintunlehdillä.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page