noin tunti
1 kakku
Juustokakut
16 syyskuun, 2022
minun lemppareita. Minulla on pitkään ollut mielessä tämä kakku ja pääsin sen vihdoin tekemään valmiiksi. Tässä tulee syksyn (toistaiseksi paras ) kakkuresepti, Paistettu Pätkiskakku olkaa hyvät! Tästä tuli jälleen niin hyvä, voi vitsi!!
Paistetuista juustokakuista on tullut tietynlainen oma lemppari, ne ovat helppoja tehdä ja ne ovat hyviä. Tämän kakun pohjana käytetään mintun makuisia Domino-keksejä, ne voi toki korvata jollakin muulla, mikäli haluaa. Täytteeseen tulee Pätkis-suklaapaloja esim irtokakkihyllystä tai ihan perinteisiä Pätkis-patukoita. Ne pehmennetään mikrossa, eikä kannata säikähtää koohtumusta, tarkoitus on pehmentää nämä ei sulattaa kokonaan. Joukkoon sekoitetaan ranskankerma, mikä auttaa siihen että suklaa ”sulaa” nestemäiseksi. Kakun sekaan tulee myös Pätkis- ja Domino-keksien paloja, mitkä ovat herkullisia sattumia kakkua leikatessa.
Kakku paistetaan uunissa kypsäksi ja jäähdytetään jääkaapissa meheväksi. Kakku on erittäin helppo valmistaa, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, mielellään päivää ennen!
Herkullista viikonloppua jälleen kerran 🙂
Paistettu Pätkiskakku
Keksipohja:
250 g Domino -keksit
70 g voi tai margariini
Pätkis-täyte:
200 g Pätkis-suklaapaloja tai patukoita
150 g ranskankerma
400 g maustamaton tuorejuusto
3 kpl kananmunat
1 rkl perunajauho
0,5 dl tomusokeri
50 g Pätkis-suklaapaloja
5 kpl Domino -keksit
Koristeeksi Pätkis-paloja ja mintunlehtiä
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
…
Valmista täyte sulattamalla Pätkikset pehmeäksi mikrossa (älä säikähdä koostumusta), lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa seos tasaiseksi.
Notkista tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi Päitkisseos. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi Pätkisseos ja vatkaa tasaiseksi.
Pilko noin 50 g Pätkistä paloiksi ja Dominot neljään osaan, lisää täytteen sekaan.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Kypsennä kakku uunin keskitasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla Pätkis-paloilla ja mintunlehdillä.