top of page

Paistettu porkkanajuustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

20 tammikuun, 2023

Voikohan tässä vaiheessa vuotta jo todeta, että tässä on tämän vuoden ainakin yksi parhaista kakuista! Mikäli siis meinaat leipoa tänä vuonna vain yhden kakun, leivo tämä. Nyt siis reseptiä myös teille, tässä tulee Paistettu porkkanajuustokakku, olkaa hyvät!


Tästä tuli aivan täydellisen herkullinen ja miten helppo kakku tämä olikaan valmistaa. Kakku valmistuu erittäin helposti, sillä porkkanakakkutaikinan ainekset sekoitetaan omassa kulhossa ja juustokakkutäytteen ainekset omassa kulhossa, minkä jälkeen seokset kaadetaan vuorotellen vuokaan ja kakku paistetaan uunissa kypsäksi noin tunnissa. Valmis! Kakku toki vaatii kärsivällisyyttä, koska sen pitää antaa jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti, mutta odotus palkitaan

Paistettu porkkanajuustokakku

Porkkakakku:

n. 3 dl       porkkanaraaste

1,75 dl       rypsiöljy

1 dl            fariinisokeri

1 dl            sokeri

2 kpl          kananmuna

vajaa 3 dl  vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

1 rkl            kaneli

1 tl             sooda

1/4 tl          suola

 

Juustokakkutäyte:

400 g        maustamaton tuorejuusto (esim Philadelphia)

1 dl            sokeri

2 tl            vaniljasokeri

2 kpl         kananmuna

1,5 rkl        perunajauho

120 g         smetana

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.

  • Valmista porkkanakakkutaikina raastamalla porkkanat valmiiksi.

  • Vatkaa rypsiöljy ja sokerit reippaasti sekaisin. Lisää joukkoon kanamunat ja vatkaa kunnes seos hieman kuohkenee ja vaalenee.

  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokeri seokseen. Lisää porkkanaraaste ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä odottamaan.


  • Valmista juustokakkutäyte. Mittaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokerit, munat ja perunajauho omaan kulhoon ja vatkaa suurella nopeudella tasaiseksi.

  • Lisää joukkoon lopuksi smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.


  • Kaada porkkanakakkutaikinasta noin puolet vuokaan. Kaada tämän päälle juustokakkutaikinasta noin puolet isoina lusikallisina (osan voit myös lusikoida voimalla, jotta täyte ”uppoaa” porkkanakakkutaikinan sisälle).

  • Lusikoi loput porkkanakakkutaikinasta juustokakkutäytteen päälle ja  reunoille. Kaada lopuksi juustokakkutäytteestä päälle ja levitä tasaiseksi.

  • Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunti (gluteeniton kakku kypsyy noin 50-60 minuutissa). Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin mielellään odottamaan seuraavaa päivää.

  • Poista täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja nauti kylmänä.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page