yli 60 min
yli 20 hlö
Juustokakut
19 elokuun, 2022
Herkullinen punaherukka-kinuskijuustokakku paistetaan uunissa kypsäksi ja jäähdytetään jääkaapissa meheväksi.
Kakun pohja valmistetaan gluteenittomilla tai normaaleilla Diggestive-kekseillä. Mehevä täyte on melko herkullinen, sillä se sisältää makeaa kinuskia ja happamia marjoja. Näiden kahden liitto toimiikin täydellisesti yhteen tässä kakussa. Kokonaisuudessaan kakku on erittäin helppo valmistaa, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä!
Herkullista viikonloppua 🙂
Paistettu punaherukka-kinuskijuustokakku
Keksipohja:
300 g Digestive-kekstit (gluteenittomat tai normaalit)
120 g voi tai margariini
Punaherukka-kinuskitäyte:
1 prk (397g) kondensoitu maito, karamelisoitu (kinuski)
400 g maustamaton tuorejuusto
4 kpl kananmunat
1 tl vaniljasokeri
4,5 dl tuoreita punaherukoita
Koristeeksi punaherukoita
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille.
…
Valmista täyte notkistamalla tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi punaherukat. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi punaherukoista noin 2/3 osa ja kääntele täytteen sekaan.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele loput punaherukat päälle.
Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla punaherukoilla.