yli 60 min
yli 20 hlö
Juustokakut
09 kesäkuun, 2022
Raparperisesonki on vihdoin täällä! Raparperi on ehdottomasti yksi omista suosikeista leivontaan liittyen, enkä itse oikein osaa käyttää raparperia muuhun kuin leivontaan, mutta siihen se sopiikin täydellisesti. Tämä onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot.
Tällä kertaa halusin valmistaa raparperista jotain muuta kuin perinteistä piirakkaa, nimittäin paistettavan raparperi-valkosuklaajuustokakun. Ja ai että tästä tuli niin älyttömän hyvää! Ihanan mehevä, ei liian makea ja raperperi toimii kakussa täydellisesti. Jos haluat leipoa raparperista vain yhden leivonnaisen, leivo tätä!
Tämä raparperi-valkosuklaajuustokakku valmistuu yllättävän helposti, mutta sen kanssa pitää olla kärsivällinen, koska se on parasta syötäväksi vasta seuraavana päivän. Pohjan aineet sekoitetaan ja painellaan vuoan pohjalle. Täyte valmistuu samalla helpolla tavalla, aineet sekaisin ja täyte kaadetaan pohjan päälle. Kakku paistetaan kypsäksi uunissa noin tunnin verran, itselläni paistoaika kesti noin 70 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä hieman ”hyllyväksi”, muttei liikaa. Kakun pitää antaa jäähtyä vuoassaan omassa rauhassa, miellellään jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä tämä kakku onkin täydellinen!
Herkullisia leivontahetkiä 🙂
Paistettu raparperi-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
100 g huoneenlämpöinen voi tai margariini
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
1 kpl kananmuna
2,5 dl vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos
0,5 tl leivinjauhe
Täyte
300 g raparperi
200 g valkosuklaa
2 dl kuohukerma
3 rkl maissitärkkelys (maizena)
3 kpl kananmuna
300 g maustamaton tuorejuusto
0,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
Työvaiheet
Valmista pohja ensin. Pingoita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita pehmeä voi ja sokerit vatkaimilla, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunolle noin 5 cm korkeudelle jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohja pakkaseen odottamaan täytettä.
Valmista täyte pilkkomalla raparperit paloiksi ja sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerralla, välissä sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut, jätä odottamaan.
Yhdistä kerma ja maissitärkkelys hyvin vatkaten. Riko munat yksitellen joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja sekoita. Vatkaa lopuksi sulatettu valkosuklaa täytteeseen tasaiseksi. Kaada raparpereista noin puolet joukkoon ja sekoita.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput raparperipalat täytteen päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 60-75 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Valmiin kakun kuuluu hieman ”hyllyä” keskeltä. Mikäli kakku saa väriä liikaa suojaa pinta foliolla.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta yöksi jääkaappiin. Kakku on seuraavana päivänä täydellistä!