yli 60 min
noin 20 hlö
Juustokakut
13 joulukuun, 2022
Joulun lähestyy jo kovaa vauhtia! Minulla on vielä muutamia joulureseptejä julkaisematta. Hieman meinaa tulla kiire niiden julkaisemiseen, mutta hyvin vielä keretään Aloitetaan jouluun liittyvät reseptit tällä ihanalla paistetulla juustokakulla, missä on vihreä kuula marmeladia!
Tämä kakku on herkullisen erilainen ja suussasulavan pehmeä. Perinteisten jouluherkkujen suklaan ja pipareiden rinnalle tämä on ehkä hieman raikkaampi kaveri. Paistetun juustokakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä jääkaappiin odottamaan, sillä maku vain paranee kun kakku saa tekeytyä kylmässä. Kakku valmistuu helposti, ensin tehdään keksipohja ja sitten täytteen aineet sekaisin. Vihreä kuula marmeladi lisätään nokareina ja vedellään tikulla, jotta se hieman levittäytyy ja saa marmoroitua kuviota pintaan. Uunissa kakku kypsyy valmiiksi muutamassa tunnissa, ensin lämmöllä ja sitten jälkilämmöllä.
Lisää joulureseptejä tulossa pian
Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku
Keksipohja:
250 g täytekeksit esim domino
70 g voi tai margariini
Täyte:
600 g maustamaton tuorejuusto
120 g smetana
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
3 kpl kananmunat
1 prk Vihreä kuula marmeladia
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
…
Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja marmeladi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
Kaada täytteestä 1/3 vuokaan keksipohjan päälle. Lisää lusikalla Vihreä kuula marmeladia nokareina sinne tälle. Kaada jälleen täytteestä 1/3 päälle ja marmeladi nokareita. Lisää loput täytteet ja lusikoi viimeiset marmeladit päälle. Vedä grillitikulla tai hammastikulla kakkuun viivova, jotta marmeladi sekoittuu marmorimaiseksi.
Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku (oven väliin voit laittaa vaikka puulastan), anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä toinen tunti.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella.