top of page

Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 20 hlö

Juustokakut

13 joulukuun, 2022

Joulun lähestyy jo kovaa vauhtia! Minulla on vielä muutamia joulureseptejä julkaisematta. Hieman meinaa tulla kiire niiden julkaisemiseen, mutta hyvin vielä keretään Aloitetaan jouluun liittyvät reseptit tällä ihanalla paistetulla juustokakulla, missä on vihreä kuula marmeladia!


Tämä kakku on herkullisen erilainen ja suussasulavan pehmeä. Perinteisten jouluherkkujen suklaan ja pipareiden rinnalle tämä on ehkä hieman raikkaampi kaveri. Paistetun juustokakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä jääkaappiin odottamaan, sillä maku vain paranee kun kakku saa tekeytyä kylmässä. Kakku valmistuu helposti, ensin tehdään keksipohja ja sitten täytteen aineet sekaisin. Vihreä kuula marmeladi lisätään nokareina ja vedellään tikulla, jotta se hieman levittäytyy ja saa marmoroitua kuviota pintaan. Uunissa kakku kypsyy valmiiksi muutamassa tunnissa, ensin lämmöllä ja sitten jälkilämmöllä.


Lisää joulureseptejä tulossa pian

Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku

Keksipohja:

250 g        täytekeksit esim domino

70 g          voi tai margariini

 

Täyte:

600 g       maustamaton tuorejuusto

120 g        smetana

1 dl           sokeri

1 rkl          vaniljasokeri

3 kpl         kananmunat

1 prk         Vihreä kuula marmeladia

 

Työvaiheet

 

  • Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.

  • Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.


  • Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja marmeladi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.

  • Kaada täytteestä 1/3 vuokaan keksipohjan päälle. Lisää lusikalla Vihreä kuula marmeladia nokareina sinne tälle. Kaada jälleen täytteestä 1/3 päälle ja marmeladi nokareita. Lisää loput täytteet ja lusikoi viimeiset marmeladit päälle. Vedä grillitikulla tai hammastikulla kakkuun viivova, jotta marmeladi sekoittuu marmorimaiseksi.

  • Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku (oven väliin voit laittaa vaikka puulastan), anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä toinen tunti.

  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page