top of page

Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

Noin 20 hlö

Joulu on aikaa, jolloin keittiö täyttyy mausteisten tuoksujen ja makeiden herkkujen lumosta. Jos rakastat piparkakkujen mausteisuutta ja kaipaat jotain uutta jouluiseen leivontaan, piparipiirakka mascarpone- ja puolukkatäytteellä on täydellinen valinta. Tämä herkku yhdistää perinteiset joulun maut raikkaaseen moderniin twistiin, jossa makea ja kirpeä kohtaavat.


Tässä reseptissä arjen helpottaminen ja joulun herkut kohtaavat täydellisesti, sillä piirakan pohjana käytetään Kymppi Maukkaitten uutta valmista kaulittua piparitaikinaa. Et siis tarvitse enää kaulinta, nappaat vain taikinan pakkauksesta, asetat sen vuokaan ja leikkaat reunat siistiksi. Valmiiksi kaulittu piparitaikina säästää aikaa ja vaivaa, mutta mausta tinkimättä. Täyte hurmaa pehmeällä mascarponen täyteläisyydellä ja puolukan pirteällä hapokkuudella, täydellinen makupari joka tasapainottaa toisiaan. Lopputulos on samettisen pehmeä ja suussasulava, mutta samalla juuri sopivan raikas. Tämä piirakka on upea tarjottava niin joulun juhlapöytään kuin glögi-illanviettoon. Se sopii mainiosti myös jälkiruoaksi kahvikupin kaveriksi.


Jouluisessa piparipiirakassa perinteet ja nykypäivän kätevyys kohtaavat herkullisella tavalla. Kokeile tätä reseptiä ja anna joulun makujen viedä sinut makumatkalle ilman ylimääräistä vaivaa!


Kymppi Maukkaitten uusi kaulittu pipari taikina myydään laatikossa, missä on kahdeksan valmiiksi kaulittua 500 g piparitaikinalevyä. Levyjen välissä on leivinpaperit, joten voit helposti sulattaa vain tarvittavan määrän levyjä. Taikina soveltuu myös tavallisten piparkakkujen leipomiseen sekä erilaisiin piparileivonnaisiin. Lisäksi vegaaninen taikina soveltuu moneen ruokavalioon. Kymppi kaulittu piparitaikinan löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaista.






Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä

1 levy Kymppi kaulittu piparitaikina (á 500g)

200 g mascarpone

200 g maitorahka

2 kpl kananmuna

1 dl sokeri 

200 g pakastepuolukat (suomalaiset)

Työvaiheet

  • Sulata yksi levy Kymppi kaulittu piparitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 min. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  • Voitele noin 24 cm piirakkavuoka ja aseta piparitaikinalevy vuoalle. Painele taikina kevyesti pohjaan sekä reunoille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.

  • Yhdistä kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi puolukat ja vatkaa ne sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat.

  • Kaada täyte piparitaikinan päälle.

  • Leikkaa ylijääneestä piparitaikinasta muotilla pieniä ympyröitä tai sydämiä ja aseta ne täytteen päälle.

  • Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä.

  • Nauti heti tai annan jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kommentit

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page