top of page

Polly-juustokakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 25 hlö

Juustokakut

10 marraskuun, 2022

Mikä ihana kakku tästä tulikaan! Polly-karkit inspiroivat minua Polly-brownien jälkeen edelleen ja halusin valmistaa niistä myös kakun! Tämä kakku sopii täydellisesti vaikka isälle, kuka rakastaa suklaata ja salmiakkia! Tästä tuli (jälleen) yksi lemppari kakuistani, oli se niin hyvää!


Polly-juustokakku näyttää tyylikkäältä valkosuklaajuustokakulta, mutta leikatessa kakun sisältä paljastuukin herkullinen yllätys! Kakun sisälle on nimittäin kätketty suklaa- sekä Hopeatoffee-täytteet. NAM!


Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä siinä on melko monta vaihetta, mutta niitä ei kannata säikähtää. Kakun valmistaminen alkaa Hopeatoffeiden sulattamisella kerman kanssa. Seoksen täytyy jäähtyä täysin, joten tämän voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tai kuten minä tein ja vein kattilan ulos jäähtymään joksikin aikaa . Kun Hopeatoffee-seos on jäähtynyt täysin, voi alkaa kakun valmistus keksipohjan tekemisellä. Hopeatoffeethan ovat gluteenittomia, joten kakusta saa myös gluteenittoman valitsemalla keksit gluteenittomiksi.


Kakku kootaan noin 22cm irtopohjavuokaan, minkä sisälle keksipohjan päälle asetetaan noin 19cm irtopohjavuoan reunus. Reunusta ei saa painaa keksipohjaan, koska muuten se on vaikea irroittaa. Suklaa- sekä Hopeatoffee-täytteet kootaan pienemmän vuoan sisälle ja näiden annetaan jähmettyä. Pakkasessa nämä jähmettyvät melko nopeasti. Ennen valkosuklaatäytteen tekoa kannaattaa varmistaa että täytteet ovat kokonaan jähmettyneet, koska pienempi vuoka poistetaan kakusta ennen valkosuklaatäytteen lisäämistä. Valkosuklaatäyte lisätään isomman (22cm) vuoan sisälle, eli jo valmistetut täytekerroksen peitetään kokonaan valkosuklaatäytteen alle.


Kakku hyytyy jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin se poistetaan vuoasta kokonaan ja koristellaan Polly-karkeilla. Mikäli kakun valmistaa isälle, voi Polly-karkeilla kirjoittaa kakun päälle vaikka ISÄ, isän nimen tai etukirjaimen

Polly-juustokakku

Keksipohja:

260 g      Täytekeksejä (esim Domino)

70 g        voi tai margariini

 

Hopeatoffee-täyte:

1 pussi     Hopeatoffee-karkit (168g)

1 dl           kuohukerma

1,5 dl        vispikerma

100 g        maustamaton tuorejuusto

2 kpl         liivate

1 rkl           vesi

 

Suklaatäyte:

150 g         tumma suklaa

1,5 dl         vispikerma

100 g         maustamaton tuorejuusto

100 g         maitorahka

2 tl             vaniljasokeri

1 kpl           liivate

1 rkl           vesi

 

Valkosuklaatäyte:

200 g         valkosuklaa

3 dl             vispikerma

200 g         maustamaton tuorejuusto

100 g          maitorahka

2 tl              vaniljasokeri

2 rkl            sokeri

2 kpl           liivate

2 rkl            vesi

 

Koristeeksi:

Polly-karkkeja (yksi pussi ei riitä koko kakun koristeeksi)

 

Työvaiheet

 • Aloita valmistaminen hyvissä ajoin Hopeatoffee-täytteellä. Mittaa kattilaan Hopeatoffee-karkit sekä kuohukerma. Kuumessa seosta liedellä kokoajan sekoitellen, kunnes toffeet ovat kokonaan sulaneet. Anna seoksen jäähtyä täysin! Tämän voit valmistaa vaikka edellisenä päivänä tai jäähdyttää seoksen vesihauteessa, jääkaapissa tai vaikka ulkona.

 • Valmista keksipohja  murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

 • Pingoita noin 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle.

 • Aseta keksipohjan päälle vuoan sisälle kevyesti (älä paina!) noin 19cm irtopohjavuoan reunus. Aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin, näin saat vuoan helpommin pois. Nosta kylmään odottamaan.

 • Valmista suklaatäyte, sulata suklaa mikrossa ja laita liivatelehti kylmään veteen.

 • Vaahdota vispikerma (voit vaahdottaa Hopeatoffee- ja suklaatäytteiden vispikermat kerralla yht. 3dl ja jaa määrä vaahdottamisen jälkeen kahteen osaan).

 • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita sekaan ensin maitorahka ja sokeri ja tämä jälkeen myös sula suklaa.

 • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liota se kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

 • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

 • Kaada valmis täyte keksipohjan päälle pienemmän vuoan sisälle. Kopauttale vuokaa kevyesti pöydän reunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.


 • Valmista seuraavaksi Hopeatoffee-täyte, laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

 • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja vatkaa täysin jäähtynyt Hopeatoffee-seos joukkoon.

 • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota se kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana hopeatoffee-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

 • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

 • Kaada täyte suklaatäytteen täälle kevyesti. Tasoita pinta ja nosta pakasteeseen (tai jääkaappiin) jähmettymään. Ennen valkosuklaatäytteen tekoa, varmista että hopeatoffee-täyte on jähmettynyt.


 • Valmista valkosuklaatäyte, sulata valkosuklaa mikrossa ja laita liivatelehdet kylmään veteen.

 • Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

 • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita sekaan ensin maitorahka ja sokeri ja tämä jälkeen myös sula valkosuklaa.

 • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota se kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.

 • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.

 • Poista kakun sisempi vuoka (eli 19cm vuoan reunus minkä sisällä on jo tehdyt täytteet)

 • Lusikoi valkosuklaatäytettä reunoille (vuoan ja jo tehtyjen täytekerrosten väliin). Kopauttele vuokaa pyötää vasten, jotta täyte valuu alas asti. Kaada loput valkosuklaatäytteet päälle ja tasoita pinta.

 • Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

 • Irroita vuoka kakusta ja poista reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Kakun reunat voit tasoittaa palettiveitsellä. Koristele kakku Polly-karkeilla haluamallasi tavalla.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page