top of page

Porkkanakakku tyrni-valkosuklaakuorrutteella

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Kakut

22 lokakuun, 2021

Resepti toteutettu yhteistyössä Juustoportti kanssa.


Syksyisiin herkutteluhetkiin ei ole ikinä liikaa reseptejä ja koska porkkanat ovat nyt mehevimmillään, mikäs olisikaan herkullisempaa kuin porkkanakakku. Eikä ihan perinteinen porkkanakakku, vaan porkkanakakku tyrni-valkosuklaakuorrutteella, nam!


Kakun valmistuksessa käytetään Juustoportin suolaamatonta kirnuvoita, mikä on muuten erittäin hyvä voi niin leivontaan kuin myös erilaisiin kuorrutteisiin! Itse porkkanakakku valmistuu melko perinteiseen tapaan voita hyödyntämällä. Tykkään käyttää saksanpähkinöitä porkkanan kaverina, sillä ne tuovat hieman tekstuuria kakkuun. Tyrni-valkosuklaakuorrute sopii melko täydellisesti porkkanakakulle, koska valkosuklaan makeus ja tyrnin happamuus toiminat hyvin yhteen. Suolaamattoman voin avulla kuorrute ei maistu suolaiselle, mitä se yleensä perinteisesn voin kanssa maistuu. Lisäksi kyseinen voi on myös laktoositon. Kuorrutetta tehdessä on hyvä muistaa, että raaka-aineet ovat suunnilleen saman lämpöisiä. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin kuorrute myös jähmettyy.


Herkullista viikonloppua!

Porkkanakakku tyrni-valkosuklaakuorrutteella

Porkkanakakku:

150 g              Juustoportti suolaamaton kirnuvoi

2 kpl              kananmuna

2 dl                sokeri

0,5 tl              vaniljasokeri

2,5 dl              vehnäjauhot

1 tl                  leivinjauhe

1 tl                  sooda

1 tl                  kaneli

250 g            porkkanaraaste (noin 2 isoa porkkanaa)

70 g              saksanpähkinät

 

Tyrni-valkosuklaakuorrute:

200 g            valkosuklaa

100 g            Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)

200 g           tuorejuusto

2 dl               tomusokeri

100 g            tyrni (pakaste tai tuore)

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen, voitele ja korppujauhoita 20 cm irtopohjavuoka.

  • Sulata voi ja jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät.

  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisula ja sekoita varovasti.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voi-vaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  • Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste sekä pähkinärouhe.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutetta.


  • Valmista kuorrute. Sulata tyrnit ja valuta ylimääräinen neste pois, soseuta marjat sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekunttia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään.

  • Vatkaa Juustoportin suolaamaton kirnuvoi sekä tuorejuusto keskenään.

  • Vatkaa sula valkosuklaa ja tomusokeri joukkoon. Lisää lopuksi tyrnisose ja vatkaa nopeasti tasaiseksi (huom! tyrnisoseen on oltava huoneenlämpöinen, ettei kuorrute juoksetu).

  • Kuorruta jäähtynyt porkkanakakku kauttaaltaan kuorrutteella ja pursoita päälle loput kuorrutteesta. Kuorrute jähmettyy jääkaapissa.


Kommentit

Comparte lo que piensasSé el primero en escribir un comentario.
bottom of page