top of page

Puolukka-kinuskimutakakku

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

noin 15 hlö

Kakut

07 lokakuun, 2022

Syksy on edennyt jo pitkälle ja syksyynhän kuuluvat puolukat sekä niiden hyödyntäminen leivonnassa. Tein puolukoista tätä herkullista kinuskimutakakkua jo muutamia viikkoja sitten. Ja haluan jakaa tämän helpon reseptin myös teille, koska puolukoista on toivottu reseptejä!


Alunperin valmistin kakun tuoreista puolukoista, mutta myöhemmin tein sitä myös pakastetuista puolukoista. Molemmat marjat toimivat tässä kakussa täydellisesti!


Kakkua varten valmistetaan kinuski, mikä kannattaa keittää hyvissä ajoin, jotta se kerkeää jäähtymään. Kinuskin sekaan lisätään loput aineet sekä puolukat ja kakku on valmis uuniin! Uunissa kakkua paistetaan noin 20-25 minuuttia. Mutakakulle tyypillisesti paiston kanssa kannattaa olla tarkka. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, joten älä paista kakkua liian kypsäksi, muuten se ei ole enää mutakakku. Anna kakun jäähtyä vuossa ennen kuin sen irroitat ja siirrät kakkulautasella.


Herkullista viikonloppua 🙂

Puolukka-kinuskimutakakku

150 g        voi tai margariini

3,5 dl        fariinisokeri

2 dl           kuohukerma

0,5 tl         suola

3 dl           vehnäjauho

1 tl            leivinjauhe

2 kpl         kananmuna

2 dl          jäiset puolukatPinnalle:

Tomusokeria, puolukoita

Työvaiheet

  • Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri, kuohukerma sekä suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna voin sulata kokonaan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa noin 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

  • Riko jäähtyneen kinuskin sekaan kanamunat ja sekoita.

  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita huolella kinuskin sekaan. Lisää lopuksi jäiset puolukat ja sekoita.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi, joten älä ylipaista. Anna kakun jäähtyä vuoassa täysin  ennen kuin siirrät kakun kakkulautasella.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page