yli 60 min
1 kakku
Kuivakakut
18 lokakuun, 2021
Sain tädiltäni muutama viikko sitten puolukoita, mitkä pakastin ajatuksella, että näistä voisi leipoa jotain kun tulee sopiva hetki. Nyt vihdoin minulla oli aikaa kehitellä jotain herkullista, joten syksyä ja mahdollisesti jo jouluakin ajatellen, leivoin tämän mehevän puolukka-piimäkakun kinuskikuorrutteella.
Kakku valmistuu hyvin yksinkertaisesti, aineet vain sekoitetaan kauhalla ja taikina on valmis! Itse käytin marjoja suoraan pakasteesta, mutta tuoreet käyvät tähän kakkuun varmasti yhtä hyvin! Kinuskikuorrute on helppo ja nopea valmistaa tomusokerin ansiosta. Mikäli kuorrute on liian juoksevaa se kannattaa nostaa vaikka hetkeksi jääkaappiin, jolloin se jähmettyy.
Perinteiseen tapaan, tämäkin kakun maku vain parenee vanhetessaan, kun se mehevöityy jääkaapissa. Tämän kakun voi valmistaa ilman kinuskikuorrutetta hyvissä ajoin etukäteen vaikka pakkaseen odottamaan vieraita tai tulevia juhlia!
Puolukka-piimäkakku kinuskikuorrutteella
Kakku:
4 dl vehnäjauhot
2 dl sokeri
1,5 tl sooda
1,5 tl kaneli
1,5 tl jauhettu inkivääri
3 dl piimä
100 g sulatettu voi
150 g puolukat
Kinuskikuorrute:
50 g voi
1 dl kuohukerma
1,5 dl fariinisokeri
3 dl tomusokeri
koristeeksi puolukoita
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka.
Yhdistä kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Sulata voi ja kaada jauhojen joukkoon yhdessä piimän kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi puolukat ja kääntele joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti, uunin tehosta riippuen. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
Anna hetki jäähtyä vuoassa, kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä täysin.
…
Valmista kinuskikuorrute. Mittaa voi, kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Lämmittä sekoitellen kunnes sokeri on kokonaan sulanut, nosta pois liedeltä.
Lisää tomusokeri joukkoon ja sekoita kauhalla tasaiseksi.
Kaada kuorrute kakun päälle valumina. Mikäli kuorrute on liian juoksevaa anna sen jäähtyä hetken aikaa. Koristele puolukoilla.